02:45 uur 28-02-2024

BYD in de top drie van World Car Awards 2024

GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– Tijdens de Genève Motor Show op 26 februari zijn de top drie finalisten voor de World Car Awards van 2024 bekendgemaakt. De modellen BYD SEAL en BYD DOLPHIN blonken uit tussen een groot aantal concurrenten en behaalden een plaats in de top drie voor respectievelijk de categorieën ‘World Car of the Year’ en ‘World Urban Car’ waarmee ze de laatste wedstrijdronde bereikten. BYD schrijft geschiedenis als de eerste en enige Chinese autofabrikant die in de top drie staat van de categorie “World Car of the Year”.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240227283477/nl/

BYD SEAL shortlisted in the Top 3 for the "World Car of the Year" category (Photo: Business Wire)

BYD SEAL shortlisted in the Top 3 for the “World Car of the Year” category (Photo: Business Wire)

De “World Car Awards”, de “Europese auto van het jaar” en de “Noord-Amerikaanse auto van het jaar” worden wereldwijd beschouwd als de drie belangrijkste auto-onderscheidingen. De “World Car Awards”, die ook wel bekend staan als de “Oscars van de autowereld”, zijn vooral beroemd omdat vooral internationale modellen meedingen, waardoor het een langverwacht evenement is binnen de wereldwijde auto-industrie. De uitzonderlijke prestaties van BYD benadrukken de status van het bedrijf als wereldleider op het gebied van nieuwe energievoertuigen.

Deze twee modellen, met hun opvallende design, geavanceerde technologie en robuuste veiligheidsvoorzieningen, trokken de aandacht van meer dan 100 automedia-experts uit 29 landen. In 2023 behaalden de BYD SEAL en BYD DOLPHIN vijf sterren in de Euro NCAP- en ANCAP-tests. De BYD SEAL werd ook genomineerd voor de definitieve verkiezing tot Europese Auto van het Jaar 2024.

Als koploper in de sector voor nieuwe energievoertuigen bereikte BYD een mijlpaal met de verkoop van meer dan 3 miljoen nieuwe energievoertuigen in 2023. Hiermee veroverde BYD voor het tweede jaar op rij de toppositie in de wereldwijde verkoop en brak het bedrijf door in de top tien van wereldwijde automerken – een primeur voor een Chinese autofabrikant.

Tot nu toe zijn BYD’s nieuwe energievoertuigen sterk vertegenwoordigd in ruim 400 steden in meer dan 70 landen en regio’s op zes continenten. In 2023 kwam BYD naar voren als koploper op het gebied van de verkoop van nieuwe energievoertuigen in verschillende internationale markten, waaronder Thailand, Singapore, Colombia en Brazilië, en oogstte het veel bijval en voorkeur van consumenten.

In lijn met de missie van de World Car Awards om voortdurende innovatie in de auto-industrie te stimuleren, zet BYD zich in voor het bouwen van een allesomvattende nieuwe energieoplossing zonder uitstoot door middel van technologische innovaties. BYD streeft ernaar om de reiservaring van consumenten te verbeteren, de groei van de markt voor nieuwe energievoertuigen te ondersteunen en actief bij te dragen aan de transformatie en vooruitgang van de auto-industrie. In de toekomst zal BYD standvastig zijn visie nastreven om “de aarde af te koelen met 1°C”, door voortdurend de groene en koolstofarme transformatie van de industrie en duurzame ontwikkeling wereldwijd te bevorderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, pr@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906

Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, meapr1@byd.com tel: +86-755-8988-8888-62319

Check out our twitter: @NewsNovumpr