00:30 uur 05-09-2023

BYD lanceert BAO 5 onder haar nieuwe merknaam FANGCHENGBAO en de DMO-technologie

  • BYD introduceert FANGCHENGBAO, haar nieuwe professionele, gepersonaliseerde submerk, met de lancering van haar super hybride SUV terreinwagen, BAO 5.
  • Het DMO (Dual Mode Off-road) Super Hybrid Platform omvat heel wat innovatieve functies zoals CTC-technologie (Cell to Chassis), waarmee een evenwicht tussen voertuigveiligheid, krachtig rijvermogen op ruw terrein en energieverbruik wordt gerealiseerd.
  • De BAO 5 zal te zien zijn op de Chengdu Motor Show, die op 25 augustus van start ging.

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– BYD, wereldleider fabrikant op gebied van voertuigen aangedreven door nieuwe energie en stroombatterijen, introduceert FANGCHENGBAO, haar nieuwe, professionele, gepersonaliseerde submerk, samen met haar gesofisticeerde technologie: het DMO (Dual Mode Off-road) Super Hybrid Platform. Het eerste model van het nieuwe merk, BAO 5, een super hybride SUV terreinwagen uitgerust met DMO-technologie, werd tijdens het evenement gelanceerd, evenals een conceptauto BAO 8 en BAO 3.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230817016931/nl/

Wang Chuanfu, the Chairman and President of BYD (Photo: Business Wire)

Wang Chuanfu, the Chairman and President of BYD (Photo: Business Wire)

Wang Chuanfu, algemeen directeur en voorzitter van BYD, zei tijdens de lancering dat FANGCHENGBAO beoogt om de rijervaring te herdefiniëren door gebruikers wereldwijd te laten kennismaken met een ongekende mix van professionaliteit en personalisering. Dit zal een diepe “revolutie” in het landschap van voertuigen aangedreven door nieuwe technologie teweegbrengen, die auto’s zal transformeren in unieke, gepersonaliseerde assets voor iedereen.

Het merk: een grote sprong in de sector van voertuigen aangedreven door nieuwe energie

De merknaam FANGCHENGBAO, afgeleid van Chinese fonetische tekens, symboliseert een mix van precisie (“FANGCHENG” staat voor “formule”) en behendigheid (“BAO” betekent “luipaard”). Het introduceert een aantal gespecialiseerde technologieën, waaronder de DMO Super Hybrid Off-Road Platform, die tijdens het evenement eveneens werd ingehuldigd.

FANGCHENGBAO voorziet dat de samenvloeiing van geavanceerde technologieën voor nieuwe energie en de diverse voorkeuren van gebruikers nooit eerder geziene gebruikerservaringen zal ontketenen: op trektocht door een uitgestrekte wildernis, plankgas op een racebaan, navigeren door bruisende stadswijken of zoevend over een snelweg. Of u nu op zoek bent naar af en toe sterke sensaties, ofwel uw dagelijkse pendelroute aflegt, een exclusieve rijervaring voor elk scenario is nu binnen bereik.

Om dit doel te bereiken, zal FANGCHENGBAO apex-technologieën van BYD, op de toekomst gerichte ontwerpethos en het verticaal geïntegreerde systeem van de toeloeveringsketen integreren, om elk voertuig met onderscheiden, gepersonaliseerde mogelijkheden te verrijken.

FANGCHENGBAO symboliseert de fusie van nieuwe energie en grenzeloze mogelijkheden, waarmee de droom van eenieder in tastbare werkelijkheid wordt omgezet.

DMO-technologie: de kracht van elektriciteit voor individuele kracht ontketenen

Tijdens het evenement onthulde BYD het innovatieve DMO Super Hybrid Off-Road Platform, dat een belangrijke ommezwaai ten opzichte van traditionele dieselmotoren markeert. Dit platform bekrachtigt de FANGCHENGBAO voertuigen en belooft een transformerende terreinritervaring, terwijl het uitblinkt in energie-efficiëntie, en elke gebruiker van toptechnologie laat genieten.

De DMO combineert het revolutionaire frame zonder belasting ontworpen voor hybride wagens van BYD, met een gespecialiseerde off-road hybride architectuur. Deze integratie benut de expertise van BYD op gebied van chassis met hoogwaardige prestaties, intelligente elektrische vierwielaandrijving en off-road aandrijvingen. Het resultaat is dat DMO een ongeëvenaard evenwicht tussen voertuigveiligheid, krachtig terreinvermogen en energieverbruik tot stand brengt.

In plaats van traditionele wijzigingen die gewicht toevoegen en de risico’s op over de kop gaan vergroten, versmelt de DMO op innovatieve wijze de ‘Blade Battery’ en een zeer sterk stalen frame, waarmee het evolueert naar CTC-technologie (Cell to Chassis). Dit verzekert niet alleen de veiligheid van de batterij tijdens extreme terreinscenario’s, maar versterkt ook de algehele veiligheid van het voertuig aanzienlijk.

Het platform omvat ook functies zoals het longitudinale EHS elektrische hybridesysteem en een off-road achteruitrijaandrijving die totaal nieuw is in de sector, maar ook de Xiaoyun longitudinale motor met hoogwaardige prestaties, die instaat voor een formidabel systeemvermogen van meer dan 500kW en een ongeëvenaarde tractie van 32.000 N. Bovendien maken DMO-voertuigen gebruik van intelligente koppelingscontroletechnologie om de draaicirkel te minimaliseren tot amper 3,4 meter. Mede dankzij de krachtige aandrijving en de nauwkeurige elektronische besturing, kunnen gebruikers moeiteloos door moerassig gebied, ruige bergen, hellingen met grind en heel wat andere extreme terreinen navigeren met de DMO. Uitgerust met drie differentieelblokkeringen, kunnen bestuurders omschakelen naar de versnelling met laag toerental, die specifiek voor terreinscenario’s is ontworpen, met een druk op de knop.

Op basis van haar innovatieve architectuur, integreert DMO een onafhankelijke, dubbel gevorkte ophanging aan beide uiteinden, die bij koppeling met het DiSus-P Hydraulic Body Control System, een comfort zoals bij een SUV verzekert, zelfs wanneer u over heel ruig terrein rijdt. Het platform zorgt voor 35% brandstofbesparing in vergelijking met terreinwagens die op diesel rijden.

DMO blinkt uit als een in hoofdzaak elektrisch aangedreven, off-road platform van professioneel niveau. Het vertegenwoordigt het summum van meer dan twintig jaar baanbrekende technologische evolutie van BYD en inzichten op basis van de ervaring opgedaan bij miljoenen BYD PHEV’s. Dit platform overstijgt het conventionele en versterkt de capaciteiten van elektrische mobiliteit aanzienlijk. Aan de hand van de uitgebreide technische vaardigheid, overwint de DMO uitdagingen die voertuigen aangedreven door nieuwe energie doorgaans het hoofd moeten bieden tijdens diverse scenario’s, waarbij het paradigma voor terreinwagenontwerp en functionaliteit opnieuw gekalibreerd wordt.

Met de blik gericht op de toekomst, is FANGCHENGBAO vastberaden om zich in domeinen te wagen zoals SUV terreinwagens en sportauto’s, waar traditionele dieselvoertuigen de bovenhand hebben, op basis van modellen met het DMO-platform.

De nieuwe modellen: pioniers met toonaangevende technologie en unieke productaanbiedingen

Drie modellen van FANGCHENGBAO bieden een krachtige product line-up, ten behoeve van een waaier individuele voorkeuren, die de robuuste productmatrix en de toewijding aan professionaliteit en individualiteit aantonen.

De BAO 5, gepositioneerd als een super hybride SUV terreinwagen, is uitgerust met vooraanstaande technologieën zoals DMO en het ‘DiSus-P Hydraulic body control system’. Het ontwerp is een naadloze combinatie van industriële esthetiek met robuuste kracht, die instaat voor ongeëvenaarde stabiliteit en veiligheid voor de gebruikers.

Als merk dat de nadruk legt op personalisering, biedt FANGCHENGBAO de BAO 5 een verscheidenheid aan opvallende structuren die naadloss geïntegreerd of aangepast kunnen worden. Het biedt een flexibele grondslag, op maat gebracht volgens de unieke wijzigingsvoorkeuren van elke gebruiker.

De BAO 8 conceptauto, die SUPER 8 wordt genoemd, onthult de futuristische visie voor SUV terreinwagens. Geïnspireerd op ‘sci-fi’-slagvelden, verzekert dit ontwerp robuuste integratie en betere bescherming, die de bestuurder vertrouwen inboezemen. Verder werden er preliminaire details over de BAO 3 onthuld, die wijzen in de richting van een trendy model afgestemd op een divers doelpubliek met een speelse ingesteldheid.

Om consistente service en ervaringskwaliteot te verzekeren, zal FANGCHENGBAO een DTC-model (Direct-to-Consumer) tijdens de initiële fase op de Chinese markt toepassen, bedoeld om tegen 2024 volgens planning 60 steden te bereiken. Er werd ook aangekondigd dat het eerste offline debuut van de BAO 5 op de Chengdu Motor Show zal plaatsvinden, die op 25 augustus van start ging.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Stille Oceaan: Liya Huang, pr@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906

Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr