20:25 uur 17-01-2024

BYD presenteerde de vooruitgang op het gebied van intelligentie op Dream Day 2024

  • BYD onthulde op Dream Day 2024 zijn Integrated Vehicle Intelligence-strategie.
  • Door AI ondersteunde XUANJI Architecture maakte zijn debut, zorgend voor een transformatieve stap in het samenvoegen van elektrificatie met intelligentie.
  • BYD kondigde zijn plan aan om ‘s werelds eerste professionele all-terrain proefritlocaties in verschillende steden in China te bouwen.

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– BYD, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van nieuwe energievoertuigen, organiseerde de BYD Dream Day 2024 in zijn wereldwijde hoofdkwartier in Shenzhen. Dit evenement markeert de onthulling van de Integrated Vehicle Intelligence-strategie van BYD, samen met de lancering van XUANJI Architecture, waarmee een nieuwe koers wordt uitgezet in de ontwikkeling van intelligente nieuwe energievoertuigen. Daarnaast kondigde BYD zijn plan aan om professionele all-terrain proefritlocaties te bouwen, waarmee een nieuw tijdperk voor de Chinese autocultuur in het nieuwe energielandschap wordt ingeluid.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240116560649/nl/

Integrated Vehicle Intelligence (Photo: Business Wire)

Integrated Vehicle Intelligence (Photo: Business Wire)

XUANJI Architecture: integreren van elektrificatie met intelligentie

De Integrated Vehicle Intelligence-strategie van BYD hervormt het concept van voertuigintelligentie door de auto in zijn geheel te beschouwen en intelligente voertuigen effectief opnieuw vorm te geven met de zelfontwikkelde XUANJI Architecture.

De XUANJI Architecture is een intelligente voertuigarchitectuur die fungeert als zowel het brein als het neurale netwerk van het voertuig, waardoor een efficiënte mix van elektrificatie en intelligentie mogelijk is. Dit systeem neemt veranderingen in de interne en externe omgeving van de auto naadloos in realtime waar. Het consolideert informatie op millisecondenniveau en stuurt deze terug naar het centrale ‘brein’ voor snelle besluitvorming. Dit systeem past de toestand van het voertuig snel aan, waardoor de rijveiligheid en het comfort aanzienlijk worden verbeterd.

Wang Chuanfu , voorzitter en president van BYD, verklaarde tijdens het evenement: “Integrated Vehicle Intelligence gaat de toekomstige richting van voertuigintelligentie bepalen en zal de transformatie van de auto-industrie versnellen.”

Daarnaast introduceerde BYD het XUANJI AI Large Model, een baanbrekende multimodale kunstmatige intelligentie voor voertuigen, die de eerste toepassing van AI-technologie in alle voertuigdomeinen markeert. Het beschikt over de grootste databasis in de branche, toonaangevende steekproefgroottes en een hoog rekenvermogen, waardoor het meer dan 300 voertuigscenario’s bestrijkt en het Integrated Vehicle Intelligence-systeem de capaciteit geeft voor continue aanpassing.

Integrated Vehicle Intelligence- Intelligent rijden en nog veel meer

De Integrated Vehicle Intelligence-strategie van BYD wordt gerealiseerd door een breed scala aan intelligente functies en technologieën.

Met betrekking tot intelligent rijden is BYD, met meer dan 4.000 toegewijde ingenieurs in het veld, toonaangevend in China op het gebied van de inzet van intelligent rijden op L2-niveau en is het het eerste automerk dat de testlicentie op L3-niveau ontvangt. Vooruitkijkend wil BYD de barrière voor intelligent rijden verder slechten, door tegen concurrerende kosten meer geavanceerde technologieën aan te bieden om de aanname ervan op de wereldmarkt te bespoedigen.

Tijdens de BYD Dream Day 2024 was een uitgebreide intelligentie-ervaring het hoogtepunt, waarbij de geavanceerde intelligente functies van BYD werden getoond. De tentoonstelling bood een uitgebreid overzicht van verschillende intelligentie-innovaties, zoals onder meer de mogelijkheid om een proefrit te maken met de DENZA N7 uitgerust met NOA (Navigate on Autopilot), om te gaan met de YANGWANG U8 met in het voertruig gemonteerde UAS (Unmanned Aircraft System), een proefrit te maken met de e⁴ conceptauto, bij e⁴ te parkeren, en van intelligente toegangssystemen. Deze reeks functionaliteiten demonstreerde op levendige wijze de diepgang en breedte van BYD op het gebied van intelligente technologie.

In samenwerking met DJI creëerde BYD met name ‘s werelds eerste voertuiggeïntegreerde UAS, waarmee het bedrijf een pionier werd op het gebied van een geïntegreerde drone-bay voor auto’s. Deze innovatie omvat intelligente opslag, automatische batterijwissel en oplaadbeheer, waardoor opstijgen en landen met één klik mogelijk is. Het ondersteunt ook high-definition, hoge framesnelheid en beeldoverdracht met lage latentie, waardoor verbluffende luchtfoto’s uw reiservaring kunnen verbeteren.

Tijdens het evenement onthulde BYD eveneens het plan om 5 miljard RMB te investeren in de bouw van ‘s werelds eerste professionele all-terrain proefritlocaties in verschillende steden in China, ter bevordering van de Chinese autocultuur in het tijdperk van nieuwe energievoertuigen.

Als ‘s werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen verbindt BYD zich ertoe de ‘technologische innovaties voor een beter leven’ te benutten. Met de Integrated Vehicle Intelligence-strategie zal BYD het voortouw blijven nemen in de evolutie van nieuwe energievoertuigen, met als doel de transformatie van de wereldwijde auto-industrie vooruit te helpen en gebruikers wereldwijd een comfortabelere en efficiëntere mobiliteitservaring te bieden.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD werd in 1995 opgericht als fabrikant van oplaadbare batterijen en beschikt nu over gevarieerde bedrijfsactiviteiten op het gebied van auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica, met meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. Van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen die de mondiale afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. De voetafdruk van het nieuwe energievoertuig bestrijkt nu zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s en meer dan 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de aandelenbeurzen van zowel Hong Kong als Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties levert in het streven naar een groenere wereld.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is het automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene transitie van de wereldwijde transportsector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van puur elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren en elektronische regelaars. Het heeft de afgelopen jaren aanzienlijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de Blade Accu, DM-i Super Hybride Technologie, e-Platform 3.0, CTB Technologie, e⁴-Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System en DMO super hybridesysteem. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstoffen tijdens de EV-shift en staat al 10 jaar op rij bovenaan de lijst van nieuwe-energievoertuigen in China.

Ga voor meer informatie naar www.byd.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, pr@byd.com tel.: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel.: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel.: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel.: +56 9 96443906

Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel.: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, meapr1@byd.com tel.: +86-755-8988-8888-62319

Check out our twitter: @NewsNovumpr