21:13 uur 12-12-2023

BYD benadrukt leiderschap in duurzame oplossingen tijdens COP28

  • BYD’s deelname aan COP28 toont wereldwijd leiderschap in duurzaamheid
  • BYD toont een decennialange toewijding aan Belt & Road duurzaamheid tijdens COP28
  • BYD erkend voor zijn innovatieve ecologische projecten, Zero-Carbon Industrial Campus, SkyRail en SkyShuttle

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– BYD, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV’s) en energiebatterijen, toonde zijn impactvolle bijdragen aan duurzame ontwikkeling op de 28e conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering (COP28) in Dubai (VAE). De conferentie, gehouden van 30 november tot 12 december, met als thema “Unite, Act, Deliver”, wil de internationale samenwerking helpen bevorderen om dringende uitdagingen op het gebied van klimaatverandering aan te pakken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231212623559/nl/

Michael Shu, Managing Director of BYD Europe, gave remarks at COP28 (Photo: Business Wire)

Michael Shu, Managing Director of BYD Europe, gave remarks at COP28 (Photo: Business Wire)

Michael Shu, Managing Director van BYD Europe, was op 8 december aanwezig bij de conferentie en hield een boeiende toespraak tijdens het nevenevenement van het China Paviljoen. Hij liet zijn licht schijnen over groene praktijken in het kader van China’s Belt and Road Initiative. Gebaseerd op BYD’s uitgebreide ervaring en het leveren van een actieve bijdrage aan het initiatief, deelde Michael Shu inzichten in het stimuleren van duurzame ontwikkeling voor nieuwe energietechnologiebedrijven langs de Belt and Road.

Michael Shu benadrukte BYD’s integrale rol bij het vormgeven van een duurzame toekomst: “Als reactie op het initiatief koos BYD tien jaar geleden voor een open en coöperatieve aanpak en breidde het bedrijf zijn aanwezigheid langs de route geleidelijk uit. Onze transformatieve reis, die zich ontwikkelde van wereldwijde product- en technologietoepassingen tot het leiden van de verschuiving naar groene energie, illustreert onze niet aflatende toewijding aan het cultiveren van economische groei en werkgelegenheid in de Belt and Road regio’s.”

BYD is een consequente voorvechter van ecologische innovatie en houdt zich actief bezig met klimaatafspraken door middel van groene oplossingen en tastbare acties. Vorig jaar zette BYD een baanbrekende stap en werd het de eerste automaker ter wereld die stopte met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor, waarmee het bedrijf een revolutionaire verschuiving in de branche in gang zette. Een verder bewijs van BYD’s unieke voordelen in de nieuwe energiesector is de oprichting van de eerste Zero-Carbon Industrial Campus voor een Chinees automerk in het wereldwijde hoofdkantoor in Shenzhen. De benoeming van BYD’s Zero-Carbon Industrial Campus, SkyRail en SkyShuttle in de top tien van beste koolstofarme initiatieven van Shenzhen tijdens de Shenzhen Session van het China Paviljoen op 5 december onderstreept het leiderschap van het bedrijf op het gebied van duurzame praktijken.

Tijdens COP28 kondigde BYD ook officieel een samenwerking aan met de Latijns-Amerikaanse Energie Organisatie (OLADE), met als doel om samen elektrische mobiliteit en energie-transformatieprocessen te stimuleren in de 27 lidstaten van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Dit strategische initiatief bevestigt opnieuw BYD’s toewijding aan het stimuleren van wereldwijde groene transformatie.

Daarnaast zorgden de volledig elektrische producten van BYD, waaronder BYD HAN, BYD ATTO 3 en puur elektrische bussen, voor koolstofvrij vervoer tijdens de conferentie in Expo City Dubai, in lijn met de CO2-neutrale transportdoelen van COP28.

BYD zal in de toekomst zijn visie om de aarde af te koelen met 1°C verder uitdragen. Het bedrijf blijft standvastig in zijn centrale rol als wereldwijde leider in nieuwe energievoertuigen. Door middel van vooruitstrevende strategieën en innovatieve technologieën zal het bedrijf de wereldwijde markt voor nieuwe energievoertuigen leiden en zich voortdurend inzetten om nog meer bij te dragen aan duurzame economische ontwikkeling en milieubescherming.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Ga voor meer informatie naar www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is het automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene transitie van de wereldwijde transportsector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van puur elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor de auto-industrie. Het heeft de afgelopen jaren aanzienlijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de Blade Accu, DM-i Super Hybride Technologie, e-Platform 3.0, CTB Technologie, e4-Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System en DMO super hybridesysteem. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstoffen tijdens de EV-shift en staat al 10 jaar op rij bovenaan de lijst van nieuwe-energievoertuigen in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, liya.huang@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906

Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, meapr1@byd.com tel: +86-755-8988-8888-62319

Check out our twitter: @NewsNovumpr