20:05 uur 17-10-2022

BYD lanceert 3 nieuwe elektrische voertuigen op de Autosalon van Parijs

  • BYD ATTO 3, C-segment SUV met Europese klanten in het achterhoofd
  • BYD TANG, 7-zitter met variabele vierwielaandrijving
  • BYD HAN, slanke en sportieve sedan
  • Nieuwe Blade Battery, een revolutie op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties in de elektrische auto-industrie
  • Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe en International Cooperation Division: “We hebben de intrede van onze elektrische auto’s in Europa met zorg voorbereid en willen klanten de best mogelijke ervaring bieden.”

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– BYD (Build Your Dreams) komt naar Europa met drie compleet nieuwe volledig elektrische personenvoertuigen. Vanaf de opvallende en moderne stand in hal 4 van het Parc des Expositions in het centrum van de lichtstad onthult BYD, ‘s werelds grootste fabrikant van nieuwe energie-voertuigen en accu’s, zijn innovatieve en technologisch geavanceerde serie elektrische auto’s aan klanten in Europa. Dit omvat de BYD ATTO 3, een C-segment SUV, ontworpen met de Europese klant in het achterhoofd, de BYD TANG, een 7-zitter met variabele vierwielaandrijving en de slanke en sportieve sedan BYD HAN.

BYD werd in 1995 opgericht als pionier op het gebied van accutechnologie en heeft als missie verandering teweeg te brengen door middel van duurzame innovatie, door een compleet ecosysteem voor schone energie te creëren zodat de wereld minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen. In Europa zet BYD zich in om mobiliteitsoplossingen emissievrij te maken. In de afgelopen 27 jaar heeft BYD zich gericht op het beheersen van geavanceerde technologieën op het gebied van accu’s, elektromotoren, elektronische controlesystemen en halfgeleiderchips.

BYD is een high-tech merk

BYD is niet zomaar een autofabrikant. Het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling is de baanbrekende Blade Battery, die een revolutie teweegbrengt op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties in de elektrische auto-industrie. De accu werkt in nauwe synergie met BYD’s uitzonderlijke expertise op het gebied van elektrische aandrijftechnologie voor ultieme systeemefficiëntie en geïntegreerde voertuigintelligentie. De twee samen vormen een geïntegreerde technologie die ontwikkeld is voor optimale prestaties en een betere rijervaring. Wat in het oog springt is dat BYD de verticale toeleveringsketen bezit, inclusief de productie van halfgeleiders, voor een naadloze integratie en productiecontrole.

De motor achter deze technologische innovatie is het oprechte engagement van BYD om veilige en aantrekkelijke oplossingen te bieden die de vervuiling door koolstofuitstoot verminderen en het probleem van de klimaatverandering aanpakken, ter ondersteuning van het initiatief ‘Cool the Earth by 1 ℃’. De groene droom is al lang een prioriteit voor BYD en de visie voor de toekomst. Al meer dan twee decennia loopt BYD voorop met duurzame innovatie. In 2008 lanceerde BYD op de Autosalon van Genève ‘s werelds eerste in massaproductie vervaardigde plug-in hybride. BYD was ook de eerste OEM in de wereld die aankondigde de productie van voertuigen met interne verbrandingsmotoren (ICE) dit jaar te staken om zich te concentreren op volledige elektrische (BEV) en plug-in hybride (PHEV) producten. BYD is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat zich volledig richt op oplossingen voor nieuwe energievoertuigen.

Wereldwijd leider in nieuwe energievoertuigen

BYD is de wereldleider in nieuwe energievoertuigen (NEV’s) en het op twee na grootste automerk ter wereld op basis van marktkapitalisatie. BYD staat al 9 jaar op rij op de eerste plaats voor de verkoop van nieuwe energievoertuigen in China.

Wereldwijd heeft BYD meer dan 2,6 miljoen nieuwe energie personenauto’s toegezegd, waarmee het merk zijn geloofsbrieven versterkt nu het nieuwe markten in Europa betreedt. De voetafdruk van BYD beslaat nu zes continenten, meer dan 70 landen en meer dan 400 steden, waardoor er meer dan 14 miljoen ton aan koolstofemissies wordt bespaard. BYD staat sinds 2021 in de Fortune Global 500.

De Europese markt is niet helemaal nieuw voor BYD. Het Europese hoofdkantoor van BYD is gevestigd in Rotterdam; de thuisbasis sinds 1998 met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zweden, en een high-tech productiefaciliteit in Hongarije voor de bloeiende eBus-activiteiten. Gedurende deze tijd heeft BYD talrijke samenwerkingen met Europese partners opgezet en een grondig inzicht gekregen in de verwachtingen van de klant in Europa.

BYD is een ware ontdekkingsreiziger als het gaat om schonere energie en heeft grote ambities voor de toekomst. Dit sluit naadloos aan bij de mobiliteitsdoelstellingen van zijn autopartners in Europa: de Louwman Group in Nederland, de Hedin Mobility Group in Zweden en Duitsland, de Nic. Christiansen Group in Denemarken, RSA in Noorwegen, Inchcape in België en Luxemburg, Denzel in Oostenrijk en Shlomo Motors in Israël.

Voldoen aan de verwachtingen van de Europese klant

Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe en International Cooperation Division zei: “BYD komt naar Europa met een volledig aanbod van nieuwe elektrische auto’s dat voldoet aan de hoge verwachtingen van onze klanten. We introduceren voertuigen die betrouwbaar, praktisch en comfortabel zijn en standaard van een premium uitrusting zijn voorzien. We hebben veel respect voor de Europese auto-industrie en haar ecosysteem, inclusief ontwerp, R&D, productie, verkoop en haar klantendienst- en servicenetwerk. Onze strategie is om samen te werken met gevestigde en gerenommeerde plaatselijke dealers die onze visie delen en een hoog niveau van klantenservice bieden. Daarom heeft BYD de toetreding tot de Europese markt zorgvuldig voorbereid. Met het ontwerp van onze auto’s, onze technologie, onze services en onze dealers zal BYD zich proberen te onderscheiden van de massa en de best mogelijke ervaring te bieden aan de Europese consument.”

Kijk voor specifieke prijzen en specificaties per land op www.byd.com en neem contact op met de plaatselijke BYD-dealer.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Over BYD Auto

BYD Auto werd in 2003 opgericht als automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene overgang van de wereldwijde vervoerssector versnellen en richt zich op het ontwikkelen van volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor de automobielindustrie. Het heeft de afgelopen jaren belangrijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de Blade Battery, de DM-i en DM-p hybride technologie, het e-Platform 3.0 en de CTB-technologie. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die de productie van voertuigen op fossiele brandstof stopzet in de overgang naar elektrische voertuigen en staat al 9 jaar aan de top van de verkoop van nieuwe energiepassagiersvoertuigen in China.

Over BYD Europe

BYD Europe heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en is de eerste overzeese tak van de BYD Group. Het bedrijf legt zicht toe op het leveren veilige en efficiënte duurzame oplossingen voor nieuwe energievoertuigen door middel van toonaangevende technologische innovaties.

Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.byd.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Check out our twitter: @NewsNovumpr