03:15 uur 06-09-2023

BYD presenteert sterke lijn voertuigen aangedreven door nieuwe energie op de IAA en stelt de SEAL U in première voor in Europa

  • BYD brengt EV-innovatie op de IAA, met een presentatie van een gediversifieerde lijn van zes elektrische auto’s voor Europese consumenten.
  • BYD kondigt de prijzen aan voor de twee uitrustingsniveaus van de BYD SEAL: Design (RWD) en Excellence (AWD).
  • Als uitbreiding van de ‘Ocean-reeks’ introduceert BYD de ruime en praktische SEAL U D-Segment SUV.
  • DENZA, een vooraanstaand submerk van BYD, maakt haar première in Europa met de presentatie van de D9 MPV.

MÜNCHEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– BYD, de toonaangevende fabrikant van voertuigen aangedreven door nieuwe energie (NEV’s) van wereldklasse, onthult aan Europese consumenten een volledig spectrum innovatieve elektrische personenvoertuigen tijdens de Internationale Automobilausstellung (IAA) in München. BYD presenteert vijf volledig elektrische auto’s uitgerust met pionierstechnologieên voor elektrische voertuigen, samen met een zesde model aangedreven door nieuwe energie, de DENZA D9, een exclusief Europese première van DENZA, het BYD submerk van topniveau.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230905776839/nl/

BYD IAA Press Conference (Photo: Business Wire)

BYD IAA Press Conference (Photo: Business Wire)

De BYD HAN (E-segment sedan) en de BYD ATTO 3 (C-segment SUV) waren voor het eerst te zien tijdens de Paris Motor Show vorig jaar en zijn nu in München te zien met een aantal fantastische nieuwe toevoegingen in de vorm van de veelzijdige BYD DOLPHIN (C-segment hatchback) samen met het dynamische D-segment sedan, BYD SEAL. Bezoekers aan de IAA kunnen ook genieten van een preview van de ruime, comfortabele en praktische BYD SEAL U (D-segment SUV) als voorproefje van de komende release in Europa.

Voor wie tuk is op ‘premium’, is München ook gastheer voor de eerste voorstelling ooit op Europese bodem van het submerk van topkwaliteit DENZA. Het topmodel DENZA D9 MPV is een voertuig met 7 zitplaatsen (passagiersruimte 2+2+3) met heel wat innovaties op het vlak van comfort, veiligheid en prestaties.

De Europese lancering van de gestroomlijnde, sportieve BYD SEAL D-sedan

Aan de hand van de ontwerptaal van de Ocean X van BYD, belichaamt de dynamische BYD SEAL, gebouwd op het geavanceerde e-Platform 3.0, heel wat van de nieuwste technologieën van BYD voor veiligheid, comfort en prestaties.

Dit is het eerste voertuig dat gebruik maakt van BYD’s innovatieve CTB-technologie (Cell-to-Body) die de romp en de Blade-batterij integreert voor hogere niveaus wat structurele kracht betreft, met een torsiestijfheid op het niveau van een sportwagen. De BYD SEAL met aandrijving op alle wielen is ook uitgerust met BYD’s nieuwste iTAC (Intelligent Torque Adaption Control) voor geavanceerde stabiliteit, hantering en veiligheidsprestaties.

BYD SEAL is verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus: de (RWD) ‘Design’ (230 kW) met achterwielaandrijving (RWD) en de ‘Excellence’ (390 kW) met aandrijving op alle wielen (AWD), in zes aantrekkelijke kleuropties. De BYD SEAL biedt een 570/520 km (WLTP-gecombineerd) rijbereik voor praktisch gemak, met een opwindende versnelling van 0 tot 100 km in amper 5,9/3,8 seconden, afhankelijk van de variant. De BYD SEAL maakt gebruik van de ultraveilige, kobaltvrije BYD Blade-batterij van 82,5 kWh.

Avant-première van de BYD SEAL U volledig elektrische SUV

De D-segment SUV BYD SEAL U maakt eveneens haar debuutverschijning in München. De ruime BYD SEAL U met capaciteit voor vijf inzittenden en genereuze laadruimte onderscheidt zich door stijlvolle esthetiek geïnspireerd op de Ocean, met veiligheid, comfort en praktisch gebruiksgemak van hoog niveau. Het vertegenwoordigt uitstekende waarde op de markt van de volledig elektrische SUV en zal voor Europese consumenten tijdens de eerste helft van 2024 verkrijgbaar zijn.

Michael Shu, algemeen directeur van BYD Europa, zegt: “We zijn opgetogen om zes van onze nieuwste NEV-modellen op de IAA voor te stellen om klanten ruimere keuze te bieden voor eMobiliteit. We hebben grote vorderingen gemaakt om nieuwe markten in Europa te veroveren. Twaalf maanden geleden stelden we ons merk voor het eerst in Europa voor en in minder dan een jaar tijd creëerden we een aanwezigheid van ons merk in 15 Europese landen en openden we meer dan 140 winkels. We werken momenteel aan een samenwerking met de allerbeste dealerpartners om een netwerk tot stand te brengen dat instaat voor voortreffelijke klantenservices en retailervaringen. We kijken ernaar uit om dat verder uit te breiden, om meer consumenten de kans te bieden om te genieten van de voordelen en geavanceerde technologieën van elektrische auto’s van BYD.”

Wolfgang Egger, ontwerpdirecteur van BYD, voegt hieraan toe: “Het doel van het ontwerp van BYD is om een statement voor de toekomst te maken, voor mobiliteit met nieuwe energie die aan diverse behoeften voldoet. Een belangrijk deel van onze designethos is om de beweging en schoonheid te behouden van wat we zovele jaren lang met ICE-auto’s hebben ervaren. En als we het over de toekomst hebben, dan gaat dit verder dan nieuwe platformen, nieuwe architectuurkeuzes, innovatie in technologie en innovatie in design. Het is ons doel om een emotionele connectie tot stand te brengen, zoals we hebben gedaan met de BYD SEAL en SEAL U via een combinatie van esthetiek, prestaties en technologie.”

Om een gevarieerd aanbod milieuvriendelijke voertuigen te kunnen voorstellen, brengt BYD een ruime keuze, baanbrekende innovatie in EV-technologie en grotere toegankelijkheid tot elektrische mobiliteit in Europa. Vorig jaar haalde BYD globaal een omzet van 1,86 miljoen NEV-auto’s. BYD is ook de eerste OEM die wereldwijd 5 miljoen NEV’s heeft geleverd, waarmee het haar positie als nr. 1 NEV-merk in de wereld herbevestigt, gezien BYD wereldwijd eveneens een top 10 automerk wordt.

Bekijk de foto’s in hoge resolutie: https://we.tl/t-Tcx91pqPsT

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD, opgericht in 1995 als fabrikant van oplaadbare batterijen, kan bogen op een gevarieerde bedrijfsomvang, waaronder auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica, met meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen die de wereldwijde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen daarvan. De voetafdruk van het voertuig aangedreven door nieuwe energie van het bedrijf omvat nu 6 continenten, meer dan 70 landen en regio’s en meer dan 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan zowel de Hongkong als de Shenzhen Stock Exchange en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties levert in het streven naar een groenere wereld.

Ga voor meer info naar www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is de automobieldochteronderneming van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Om de groene transitie van de wereldwijde transportsector te versnellen, richt BYD Auto zich op de ontwikkeling van volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals batterijen, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor auto’s. De afgelopen jaren heeft het bedrijf aanzienlijke technologische vooruitgang gekend, waaronder de Blade Battery, de DM-i en DM-p hybride technologie, het e-Platform 3.0 en de CTB-technologie. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstof om over te stappen naar elektrische voertuigen en staat al 9 jaar op rij bovenaan wat de verkoop van personenauto’s aangedreven met nieuwe energie in China betreft.

Over BYD Europe

BYD Europe is gevestigd in Nederland en is de eerste overzeese tak van de BYD Group, met als engagement om het internationale merk BYD Auto te laten evolueren om veilige en efficiënte duurzame oplossingen te leveren voor voertuigen aangedreven door nieuwe energie aan de hand van technologische innovaties die in de hele wereld toonaangevend zijn.

Ga voor meer info naar www.byd.com.

Om foto’s te downloaden gaat u naar https://www.byd.com/eu/image-bank

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Check out our twitter: @NewsNovumpr