18:28 uur 25-10-2023

BYD demonstreert elektrische kundigheid tijdens de Japan Mobility Show 2023: een primeur voor Chinese autofabrikanten

  • BYD became the first-ever Chinese automaker to participate in the Japan Mobility Show in its 47-year history, highlighting Japan’s growing interest in electric vehicles.
  • The BYD SEAL, a pure electric sporty sedan, is set to launch in Japan in Spring 2024.
  • YANGWANG and DENZA, BYD’s subsidiary brands, showcased the latest models, YANGWANG U8 and DENZA D9, for the first time in Japan.

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– BYD, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van voertuigen op nieuwe energie, stond in het brandpunt van de belangstelling tijdens de Japan Mobility Show 2023, een beurs die voorheen bekend stond als de Tokyo Motor Show, die doorging in de Tokyo Big Sight. Het bedrijf stelde vijf van haar NEV-modellen tentoon, samen met een ruime selectie van haar geavanceerde technologieën. Dit momentum markeert BYD niet alleen als de allereerste Chinese autofabrikant die aan dit wereldwijd vermaarde evenement deelneemt, maar illustreert ook de evoluerende belangstelling van de Japanse markt voor elektrificatie van voertuigen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231025018679/nl/

BYD booth (Photo: Business Wire)

BYD booth (Photo: Business Wire)

Tijdens het evenement genoot de BYD SEAL, een louter elektrische, sportieve sedan, heel wat belangstelling. Dit model wordt in het voorjaar van 2024 in Japan gelanceerd, en was dan ook een blikvanger tijdens deze beurs. Het enthousiasme steeg nog meer met YANGWANG, het vooraanstaande elektrische dochtermerk van BYD dat de YANGWANG U8 aan het publiek voorstelde als haar allereerste optreden buiten de Chinese markt. Het innovatieve model liet trots een geweldige ‘tank turn’ zien tijdens het evenement, waarmee het publiek bekoord raakte door de pionierstechnologieën, het voortreffelijke vakmanschap en futuristische design. Ondertussen demonstreerde DENZA, een andere dochteronderneming van BYD, haar zeer luxueuze MPV, de DENZA D9, die heel wat aandacht trok.

Het evenement kreeg nog meer glamour toen de Japanse motorsportlegende Keiichi Tsuchiya, die bekend staat als de inspiratie uit het echte leven achter het emblematische ‘Initial D’-personage Takumi Fujiwara, de “Drift King” en de runner-up van de 24 Uren van Le Mans, op het toneel verscheen en hiermee de aanwezige motorsportliefhebbers in vervoering bracht.

Op 21 juli 2022 deed BYD haar intrede op de Japanse markt van personenvoertuigen en is sindsdien aan een snelle lokale ontplooiing bezig. Op vandaag exploiteert BYD 15 showrooms in belangrijke steden zoals Tokio, Osaka, Yokohama, Hiroshima, en Fukuoka. Het bedrijf is van plan om tegen eind 2025 nog eens 100 showrooms te openen, om te kunnen inspelen op de groeiende Japanse vraag naar voertuigen op nieuwe energie.

Liu Xueliang, algemeen directeur van BYD Asia-Pacific Auto Sales Division, verklaart: “Reeds 28 jaar zet BYD zich in om technologische innovatie en haar groene droom te verwezenlijken. We streven ernaar om verschillende levensstijlen af te stemmen op milieubewuste mobiliteitskeuzes. Met Japanse consumenten aan onze zijde, stimuleren we de toepassing van EV-producten en -technologie, met de bedoeling om van een ‘elektrisch voertuig’ het ‘essentiële voertuig’ te maken in het dagelijkse leven van de mensen, en om een voortrekkersrol te spelen in de overgang naar duurzame mobiliteit.”

Atsuki Tofukuji, voorzitter van BYD AUTO JAPAN Inc., stelde de line-up voor de tentoonstelling voor, met aandacht voor de BYD SEAL en de Japanse lancering ervan, voorzien voor het voorjaar van 2024. Tofukuji benadrukte de niet-aflatende inzet van BYD voor innovatie, en wees op technologieën zoals de CTB-technologie, het e⁴ Platform, en het DiSus Intelligent Body Control System. Verder onthulde hij het streefdoel van BYD om de Japanse markt te voorzien van meer gediversifieerde opties voor voertuigen aangedreven door nieuwe energieën in de toekomst.

Volgens de cijfers van september 2023 heeft BYD een wereldwijde verkoop van meer dan 5,4 miljoen voertuigen aangedreven door nieuwe energie, waarmee het merk als mondiale kampioen in deze sector geldt. Haar globale armslag bereikt zes continenten, waarbij meer dan 400 steden in meer dan 70 landen en regio’s worden gedekt. Trouw aan haar missie om “Technologische innovatie voor een beter leven” aan te moedigen, zal BYD verder afstevenen op innoverende oplossingen voor elektrische mobiliteit, die de voertuigervaring voor Japanse consumenten verbetert en het pad effent voor een groenere en duurzamere toekomst.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Voor meer informatie gaat u naar www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is het automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene transitie van de wereldwijde transportsector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van puur elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren en elektronische regelaars. Het heeft de afgelopen jaren aanzienlijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de Blade Accu, DM-i Super Hybride Technologie, e-Platform 3.0, CTB Technologie, e⁴-Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System en DMO super hybridesysteem. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstoffen tijdens de EV-shift en staat al 10 jaar op rij bovenaan de lijst van nieuwe-energievoertuigen in China.

Voor meer informatie gaat u naar www.byd.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, pr@byd.com tel.: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel.: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel.: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel.: +56 9 96443906

Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel.: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel.: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr