22:01 uur 07-07-2022

Mary Kay Inc. werkt samen met Dr. Jack Gilbert om het ‘microbioom’ van de huid en de impact op het verouderingsproces verder te bestuderen

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een van ’s werelds toonaangevende onderzoeksbureaus op het gebied van huidverzorging, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Dr. Jack Gilbert, hoogleraar kindergeneeskunde aan de University of California San Diego School of Medicine en hoogleraar microbiële oceanografie aan de UC San Diego Scripps Institution of Oceanography. Door de samenwerking zullen wetenschappers van Mary Kay samenwerken met Dr. Gilbert om een van de belangrijkste, maar minst begrepen, gebieden van veroudering en huidgezondheid te bestuderen: het huidmicrobioom.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220707005170/nl/

Mary Kay Inc. has announced a new partnership with Dr. Jack Gilbert, professor of pediatrics at the University of California San Diego School of Medicine and professor of microbial oceanography at UC San Diego Scripps Institution of Oceanography. Through the partnership, scientists at Mary Kay will work in conjunction with Dr. Gilbert to study one of the most important—but least understood—areas of aging and skin health: the skin Microbiome. (Photo: Mary Kay Inc.)

Mary Kay Inc. has announced a new partnership with Dr. Jack Gilbert, professor of pediatrics at the University of California San Diego School of Medicine and professor of microbial oceanography at UC San Diego Scripps Institution of Oceanography. Through the partnership, scientists at Mary Kay will work in conjunction with Dr. Gilbert to study one of the most important—but least understood—areas of aging and skin health: the skin Microbiome. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Begrijpen hoe ons normale verouderingsproces de microbiota van de huid beïnvloedt, kan verrassende nieuwe ontdekkingen opleveren die de toekomst vormgeven bij het ontwerpen van cosmetische producten”, zei Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, product en wetenschap bij Mary Kay Inc. “We zijn enthousiast om samen te werken met Dr. Gilbert om de impact van het microbioom op de algehele gezondheid van de huid beter te begrijpen.”

In 2022 werd Dr. Gilbert mededirecteur van het Microbiome and Metagenomics Center aan de UC San Diego, onderdeel van het Nutrition for Precision Health-programma van de National Institutes of Health, dat 175 miljoen dollar waard is. In combinatie met de expertise van Dr. Gilbert hopen wetenschappers van Mary Kay te onderzoeken hoe verschillende huidkenmerken worden geassocieerd met microbiële verschuivingen bij vrouwen. “Er is hier een kenniskloof”, voegde Dr. Gildea eraan toe. “We hopen die te overbruggen.”

Eerder onderzoek heeft geconcludeerd dat de menselijke huid zijn eigen complexe ecosysteem van bacteriën en andere micro-organismen heeft die als gezonde basis dienen. Net als wat er in de darm is gevonden, heeft de menselijke huid, het grootste orgaan van het lichaam, deze bacteriën nodig voor een optimale functie. Deze bacteriële gemeenschappen behouden ook een unieke handtekening op basis van locatie, leeftijd, geslacht en interactie met de omgeving. Er is zeer beperkte kennis van welke factoren precies bijdragen aan de zeer variabele bacteriële gemeenschappen op de huid en hun impact op het verouderingsproces.

Het partnerschap met Dr. Gilbert is slechts de nieuwste inspanning van Mary Kay om de langdurige inzet van het merk voor het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van huidgezondheid te versterken. Mary Kay is houder van meer dan 1600 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de originele breeksters van het glazen plafond, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject naar economische onafhankelijkheid via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr