23:06 uur 09-09-2020

Ondersteuningsactiviteiten van Mary Kay Inc. in de strijd tegen COVID-19 gericht op onevenredig getroffen Amerikaanse indianen door middel van het Indian Health Service Network

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– In een poging de verspreiding van de COVID-19-pandemie te helpen afremmen en frontliniewerkers te ondersteunen, heeft Mary Kay Inc. aangekondigd dat zij bijna $ 10 miljoen aan financiële en distributiesteun zou doneren in de gemeenschappen waar zij actief is over de hele wereld. Nu de wereld tegen het virus blijft vechten, heeft Mary Kay dat commitment verhoogd naar meer dan $ 10 miljoen, terwijl het bedrijf ook haar samenwerkingsverbanden met ondersteunende organisaties verbreedt en zich richt op die bevolkingen die onevenredig ernstig getroffen zijn door COVID-19.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200909006078/nl/

Mary Kay has donated nearly 75,000 units of hand sanitizer to the Indian Health Service (IHS), an operating division within the US Department of Health and Human Services. (Photo: Mary Kay Inc.)

Mary Kay has donated nearly 75,000 units of hand sanitizer to the Indian Health Service (IHS), an operating division within the US Department of Health and Human Services. (Photo: Mary Kay Inc.)

De Navajo Nation behoort tot deze volkeren en zij hebben te maken met een aantal gevallen van COVID-19 per hoofd van de bevolking dat tot de hoogste in de Verenigde Staten behoort. De Navajo Nation heeft een oppervlakte van 25.000 vierkante mijl in de staten Arizona, New Mexico en Utah en een inwonertal van ongeveer 244.000 mensen. De gemeenschap heeft een infectiepercentage dat hoger is dan dat van de meeste gemeenschappen en bijna 10.000 bevestigde gevallen van COVID-19.

“Grote, ingrijpende inspanningen om dit virus te helpen bestrijden zijn belangrijk en hebben impact, maar we moeten ons ook richten op onze meest kwetsbare gemeenschappen”, aldus David Holl, Chairman en Chief Executive Officer van Mary Kay Inc. “De talrijke verhalen van gezinnen in de grote indianenpopulatie van ons land die getroffen zijn zijn rampzalig. We hopen dat organisaties de Indian Health Service blijven steunen, zodat werkers in de frontlinie de verspreiding veilig kunnen stoppen en zorg kunnen leveren aan degenen die al door het virus zijn getroffen”.

Mary Kay heeft bijna 75.000 stuks handreinigingsmiddel gedoneerd aan de Indian Health Service (IHS), een operationele divisie binnen het US Department of Health and Human Services. De IHS is verantwoordelijk voor het leveren van rechtstreekse medische en volksgezondheidsdiensten aan leden van federaal erkende Amerikaanse indianenstammen en de inheemse bevolking van Alaska. Het netwerk is de belangrijkste federale gezondheidszorgleverancier en gezondheidsvoorvechter voor indiaanse mensen. Het biedt een uitgebreid gezondheidszorgsysteem voor ongeveer 2,6 miljoen Amerikaanse indianen en de inheemse bevolking van Alaska die behoren tot 574 federaal erkende stammen in 37 staten. De gedoneerde handreinigingsmiddelen werden gebruikt voor het bevoorraden van 26 ziekenhuizen, 59 gezondheidscentra en 32 gezondheidstations binnen het landelijke IHS-netwerk.

Het bedrijf leverde ook handreinigingsmiddelen aan het Gallup Indian Medical Center (GIMC) om ondersteuning te bieden bij hun inspanningen om kits voor hygiëne thuis samen te stellen en gezondheid te promoten door middel van voorlichtingsmaterialen. Het GIMC Community Response team is bezig met het standaardiseren van de distributie van gezondheidsbevorderings- en hygiënematerialen bij patiëntentoegangspunten zoals teststraten. Gezondheidsbevordering wordt geleverd via persoonlijke gesprekken met zorgverleners en verspreiding van schriftelijke informatie die beschikbaar is in het Engels en het Navajo.

“De Indian Health Service, naast onze indiaanse organisatiepartners in stammen en steden, levert cruciale diensten onder buitengewone omstandigheden”, aldus IHS-directeur Rear Adm. Michael D. Weahkee. “Handreinigingsmiddel is een belangrijke bron voor het stoppen van de verspreiding van COVID-19. We zijn dankbaar voor deze donatie en voor alle donaties die we uit verschillende bronnen ontvangen. Ze maken een werkelijk verschil in ons vermogen om onze gemeenschappen beter van dienst te zijn en de missie van de IHS van het verbeteren van de lichamelijke, geestelijke, sociale en spirituele gezondheid van Amerikaanse indianen en de inheemse bevolking van Alaska tijdens deze pandemie te vervullen”.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Over de Indian Health Service

De IHS, een agentschap in het U.S. Department of Health and Human Services, biedt een uitgebreid gezondheidszorgsysteem voor ongeveer 2,6 miljoen Amerikaanse indianen en de inheemse bevolking van Alaska die behoren tot de 574 federaal erkende stammen in 37 staten. Volg het agentschap via social media op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr