09:38 uur 11-03-2021

Mary Kay Inc. benoemt Wendy Wang tot president van de regio Azië-Pacific

Ervaren bestuurder gepromoveerd om leiding te geven aan de activiteiten van het wereldwijd beautymerk in Azië-Pacific

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Het wereldwijde beautymerk Mary Kay Inc., een vooraanstaande zakelijke pleitbezorger van ondernemerschap en empowerment van vrouwen, met het wereldwijde hoofdkantoor in Addison, Texas, VS, heeft onlangs de benoeming van Wendy Wang als president van de regio Azië-Pacific aangekondigd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210311005381/nl/

Wendy Wang, President of Mary Kay’s Asia Pacific Region (Photo: Mary Kay Inc.)

Wendy Wang, President of Mary Kay’s Asia Pacific Region (Photo: Mary Kay Inc.)

In haar nieuwe rol zal Wang strategische visie en leiderschap geven terwijl ze werkt aan het creëren van groei voor het bedrijf in de regio Azië-Pacific en daarbuiten. Wang kwam in 2002 bij de juridische bedrijfsafdeling van Mary Kay als adviseur voor de regio Azië-Pacific. Kort daarna begon ze aan een meerjarige opdracht in China. Bij haar terugkeer naar het wereldwijde hoofdkantoor van het bedrijf in 2012, werd ze gepromoveerd tot de functie van Vice President en Associate General Counsel, waar ze verantwoordelijk was voor de juridische werkzaamheden en naleving in alle vier de regio’s. In 2019 keerde Wang terug naar China voor een nieuwe opdracht en werd ze in 2020 gepromoveerd tot Chief Commercial Officer voor de regio Azië-Pacific. In deze rol ontwikkelde en dreef ze de implementatie van commerciële strategieën, en gaf ze leiding aan het regionale team van Azië-Pacific ter ondersteuning van de verkoop, marketing, bedrijfstechnologie en bedrijfsvoering, en waarbij ze werd voorbereid op de uitdaging van de verantwoordelijkheden als President van de regio.

“We willen Wendy feliciteren met de overgang naar haar nieuwe rol als President van Mary Kay Azië-Pacific”, zei David Holl, Mary Kay Chairman en Chief Executive Officer. “Wendy heeft een passie voor het onafhankelijke verkoopteam van Mary Kay en is een bewezen leider binnen Mary Kay. Tijdens haar dienstverband heeft ze onvermoeibaar een sterk en getalenteerd juridisch team opgebouwd dat een cultuur van naleving en compassie heeft gecreëerd voor China en de hele Azië-Pacific-regio. We zijn verheugd haar te mogen verwelkomen als lid van het uitvoerend comité terwijl we voortbouwen op onze inspanningen om het leven van vrouwen over de hele wereld te verrijken.”

Wang is afgestudeerd aan de Universiteit van Texas in Austin en behaalde haar rechten-bul en een bachelor in economie. Ze heeft talloze onderscheidingen en lofbetuigingen ontvangen, waaronder haar erkenning in 2017 door het tijdschrift D CEO als ‘Outstanding Deputy General Counsel/Associate General’ en de ‘Corporate Executive Diversity’-onderscheiding van de Greater Dallas Asian American Chamber of Commerce.

“Ik zet me in voor het versterken van de positie van vrouwen en hun gezinnen in de Azië-Pacific–regio”, zegt Wang. “Het ondersteunen van het onafhankelijke verkoopteam van Mary Kay is mijn grootste eer en geeft me altijd hoop, liefde en vertrouwen voor onze toekomst. Wij zijn een mensenbedrijf met een missie om het leven van vrouwen te verrijken en een visie om de onafhankelijke schoonheidsconsulent sterker te maken. Mijn team en ik zijn vastbesloten om de allerbeste zakelijke kansen te bieden, voortbouwend op de waarden die Mary Kay hooghoudt als hoekstenen van onze bedrijfscultuur en missie.”

De promotie van Wang past in de jarenlange toewijding van Mary Kay Inc. om vrouwen te emanciperen en leidinggevende functies te laten bekleden over de hele wereld. Mary Kay is een bedrijf dat is opgericht door vrouwen voor vrouwen, en die kernwaarde wordt weerspiegeld in de wereldwijde gegevens over genderdiversiteit van het personeelsbestand van Mary Kay (vanaf maart 2021):

  • 61% van het wereldwijde personeel van Mary Kay is vrouw
  • 59% van de directeuren en hoger is vrouw
  • 54% van de wereldwijde Vice Presidenten en hoger is vrouw
  • Meer dan 50% van het wereldwijde managementteam van Mary Kay is vrouw

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf bijna 60 jaar geleden met drie doelen opgericht: een veelbelovende kans voor vrouwen ontwikkelen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay Inc. is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums die exclusief worden verkocht door onafhankelijke schoonheidsconsulenten van Mary Kay.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

Marykay.com/newsroom

(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr