09:55 uur 09-05-2019

Mary Kay onthult baanbrekend onderzoek over de invloed van antioxidanten en vitamine C op huidgezondheid en verschijning

Mary Kay presenteert resultaten van twee onderzoeken tijdens de Reunión Anual de Dermatólogos Latinoamericanos en de 77e Annual Meeting of the Society for Investigative Dermatology

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldwijd beautybedrijf en leider in innovatieve huidverzorging, blijft de beauty- en wetenschappelijke gemeenschappen ondersteunen door deze lente deel te nemen aan twee wereldwijde dermatologische congressen. Mary Kay nam deel aan de prestigieuze Reunión Anual de Dermatólogos Latinoamericanos (RADLA) die plaatsvond van 4 tot 7 mei in Buenos Aires, Argentinië, waar het resultaten presenteerde over de effecten van vervuiling op huidgezondheid. Het bedrijf zal ook de 77e Annual Meeting of the Society for Investigative Dermatology (SID) in Chicago, van 8 tot 11 mei, sponsoren, waar het zijn nieuwste onderzoek zal onthullen over hoe vijf fruitextracten die bekend staan om hun vitamine C-gehalte de huid er beter helpen uitzien.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190509005382/nl/

Lucy Gildea, Chief Scientific Officer at Mary Kay Inc. presenting at RADLA. (Photo: Mary Kay Inc.)

Lucy Gildea, Chief Scientific Officer at Mary Kay Inc. presenting at RADLA. (Photo: Mary Kay Inc.)

Tijdens de 37e jaarlijkse RADLA-conferentie, vooraanstaande huidverzorgingsexperts van overal ter wereld samengekomen om verschillende onderwerpen te bespreken, waaronder de invloed van externe milieufactoren op huidgezondheid. Mary Kay heeft onderzoek gepresenteerd over huidproblemen als gevolg van dieselpartikels (DEP) in de leefomgeving. Voortdurende blootstelling aan DEP vermeerdert vrije radicalen in huidcellen, die uiteindelijk voortijdige tekenen van veroudering veroorzaken, zoals donkere vlekken en matheid. Gelukkig heeft Mary Kay ook resultaten gepresenteerd over een antioxidantcomplex die de voortijdige tekenen van ouderdom gerelateerd aan de schadelijke effecten van DEP kan vertragen. Deze baanbrekende technologie, aanwezig in de Mary Kay® TimeWise® Miracle Set 3D huidverzorgingslijn, geeft een krachtig vrije radicalen-regime met een exclusief, gepatenteerde driedimensionale aanpak van huidveroudering.

“Mary Kay wetenschappers hebben jarenlang de nieuwste ingrediënten onderzocht om onze nieuwste huidverzorgingscollectie te ontwikkelen die beschermt tegen vrije radicalen en voortijdige veroudering van de huid helpt voorkomen van onvermijdbare factoren uit het milieu en leefstijl zoals uitlaatgassen en luchtvervuiling,” zei dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer bij Mary Kay Inc.

Tijdens haar deelname aan SID deze week zal Associate Principal wetenschapper Tiffany Carle nieuwe gegevens presenteren terwijl ze de effecten van een serum op de huid analyseert dat vijf botanische fruitextracten bevat waarvan bekend is dat ze veel vitamine C bevatten. Als onderdeel van dit onderzoek hebben onderzoekers van Mary Kay kunstmatig huidweefsel met dit serum behandeld en een genomische benadering gebruikt om te begrijpen hoe het serum de huid beïnvloedde. Deze genomische evaluatie heeft vier gencategorieën geïdentificeerd die belangrijk zijn voor de stevigheid van de huid. Bovendien liet de studie zien dat serumbehandeling de productie van huidmatrixproteïnes collageen en laminine stimuleerde, die de huid steviger maken. Deze studie bevestigt hoe het serum helpt de losheid en structuur van de huid te verbeteren.

Het Onderzoek en Ontwikkelingsteam van Mary Kay bestaat uit vooraanstaande wetenschappers met doktortitels en andere academische graden in vele disciplines: huidbiologie, celbiologie, chemie, biochemie en meer. Dit team van wetenschappers is toegewijd aan het uitvoeren van doorlopend baanbrekend onderzoek en het delen van invloedrijke resultaten over huidgezondheid met de gehele wetenschappelijke en beautygemeenschap.

“Ons Onderzoek en Ontwikkelingsteam is toegewijd aan het ontwikkelen van de technologie in onze producten, zodat we huidgezondheid kunnen helpen verbeteren en vrouwen overtal ter wereld het zelfvertrouwen bieden dat ze verdienen,” zei dr. Gildea. “Deelname aan evenementen zoals RADLA en SID stellen ons in staat om relevant onderzoek te delen zodat we betekenisvolle voordelen en geweldige producten aan consumenten kunnen blijven leveren.”

Elk jaar voert Mary Kay honderdduizenden wetenschappelijke tests uit op producten en ingrediënten, met het oog op de hoogst mogelijke standaard van veiligheid, kwaliteit en prestaties. Mary Kay is in bezit van meer dan 1500 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio. Recent kondigde het bedrijf de opening aan van een ruim 100 miljoen dollar kostende uiterst geavanceerde productie- en R&D-faciliteit in Lewisville, Texas.

OVER MARY KAY

Als een van de eerste die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 55 jaar geleden met drie doelen opgericht: kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten produceren en de wereld te verbeteren. Die droom is een bedrijf geworden van meerdere miljarden dollars met miljoenen onafhankelijke verkopers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan wetenschappelijk onderzoek achter de schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en voedingssuplementen. Door de Mary Kay FoundationSM, heeft het bedrijf meer dan $ 78 miljoen aan kankeronderzoek en opvanghuizen besteed. Mary Kay Ash’s oorspronkelijke visie straalt nog steeds — met iedere lipstick weer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr