12:38 uur 05-03-2019

Mary Kay sponsort en onthult innovatief onderzoek tijdens wetenschappelijke symposia voor huidverzorging

Mary Kay, wereldwijd leider op het wetenschappelijk gebied van schoonheid, presenteert bevindingen tijdens het Skin of Color Society Symposium en de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van schoonheid en leider in huidverzorgingsinnovatie, zet haar continue steun aan de schoonheids- en wetenschappelijke gemeenschappen voort met de recente sponsoring van het Skin of Color Society Symposium. Mary Kay zet haar tientallen jaren van toewijding aan het uitvoeren van vernieuwend huidverzorgingsonderzoek in de spotlight met het presenteren van nieuwe bevindingen op het gebied van hyperpigmentatie en faciaal erytheem.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190305005453/nl/

Dr. Lucy Gildea, Ph.D. As Senior Vice President - Chief Scientific Officer for global cosmetics gian ...

Dr. Lucy Gildea, Ph.D. As Senior Vice President – Chief Scientific Officer for global cosmetics giant, Mary Kay, Dr. Lucy Gildea stands at the forefront of cutting-edge skin science research. Since joining the iconic beauty brand in 2017, she has helped secure its status as a leading skincare innovator in the direct selling and cosmetics industries. (Photo: Mary Kay Inc.)

Tijdens het Skin of Color Society Symposium, een internationale dermatologieassociatie, onthulde dr. Shoná Burkes-Henderson, Associate Principal Scientist van de afdeling Clinical Research (hoofdonderzoeker en leider klinisch onderzoek) nieuwe bevindingen met witte nierbonenextract, en het vermogen daarvan melanogenese te behandelen, hetgeen leidt tot een verbetering in oneven huidkleuring en faciale hyperpigmentatie. Tijdens deze klinische studie ontdekte Mary Kay dat het topisch aanbrengen van een moisturizer met witte nierbonenextract een belangrijke verbetering teweeg bracht bij oneven huidkleuring en vlekkerige pigmentatie gedurende 12 weken; het kan daarom worden ingezet als een natuurlijke behandeling bij oneven huidkleuring.

Dr. Burkes-Henderson presenteerde daarnaast een nieuwe aanpak voor de verbetering van faciaal erytheem, of roodheid, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology, de Amerikaanse vereniging van dermatologen. Vier botanische extracten werden geïdentificeerd die de productie verminderen van ontstekingseiwitten en -enzymen in de huid, en een cosmetische formule met deze extracten bleek doeltreffend te zijn in het verminderen van faciaal erytheem na vier weken.

Mary Kay Research & Development blijft de meest recente baanbrekende ontdekkingen voor de behandeling van oneven huidkleuring en faciaal erytheem delen met de algemene wetenschappelijke gemeenschap. Het team legt zich toe op het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor vaak voorkomende huidaandoeningen die impact hebben op vrouwen en die hun zelfvertrouwen ondermijnen.

Het team van onderzoekers van Mary Kay is bovendien toegewijd aan het blootleggen van trends en technologieën waarmee het bedrijf onweerstaanbare schoonheidsproducten kan ontwikkelen die de consument innovatieve voordelen bieden. Onder leiding van dr. Lucy Gildea bestaat het Research & Development team uit vooraanstaande wetenschappers uit de hele wereld, die zijn afgestudeerd en gepromoveerd in meerdere disciplines: huidbiologie, celbiologie, chemie, biochemie en meer.

“We weten dat we met onze producten fantastische technologie in handen hebben, omdat we voortdurend klinische tests uitvoeren als bevestiging dat onze producten voordelen van betekenis bieden aan de consument,” aldus dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer van Mary Kay. “Onze toewijding aan de wetenschap van huidverzorging is echter niet alleen gericht op het ontwikkelen van nieuwe Mary Kay producten. Het meewerken aan en bezoeken van evenementen als het Skin of Color Society Symposium biedt ons de kans innovatieve ideeën en bevindingen uit te wisselen met onze collega’s, en vooruitgang op het gebied van huidgezondheid verder te ondersteunen.”

Het Skin of Color Society Symposium en de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology zijn de laatste in een reeks aan evenementen met Mary Kay presentaties voor de wetenschappelijke en academische gemeenschap, hetgeen de langdurige toewijding van het bedrijf aan de vooruitgang van onderzoek en de ontwikkeling van huidgezondheid, versterkt. Elk jaar voert Mary Kay honderdduizenden wetenschappelijke tests uit op producten en ingrediënten, met het oog op de hoogst mogelijke standaard van veiligheid, kwaliteit en prestaties. Mary Kay is in bezit van meer dan 1500 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio. Recent kondigde het bedrijf de opening aan van een ruim 100 miljoen dollar kostende uiterst geavanceerde productie- en R&D-faciliteit in Lewisville, Texas.

Over Mary Kay

Bij Mary Kay ligt het succes in onze toewijding aan onweerstaanbare producten, een lucratieve kans en een positieve impact op de gemeenschap. Al meer dan 55 jaar heeft Mary Kay vrouwen geïnspireerd tot het bereiken van hun zakelijke doelstellingen in bijna 40 landen. Als bedrijf van meerdere miljoenen dollars, bieden we het laatste in innovatieve huidverzorging, cosmetica in opvallende kleuren en parfums. Ontdek nog meer redenen om van Mary Kay te houden op marykay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr