20:02 uur 23-04-2022

Mary Kay Inc. benadrukt oceaanactie en het partnerschap met The Nature Conservancy op de Dag van de Aarde 2022

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Deze Dag van de Aarde markeert de 52e verjaardag van de eerste Dag van de Aarde gevierd in 1970. Mary Kay Inc. viert mee voor het milieu en alle samenwerkingsverbanden over de hele wereld die werken aan investeringen in onze planeet en het bereiken van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) van de Verenigde Naties (VN).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220422005433/nl/

Logo of Mary Kay

Logo of Mary Kay

Een belangrijk onderdeel van de aanpak van klimaatverandering en het bereiken van de SDG’s is afhankelijk van oceaanactie. De oceaan beslaat 70 procent van het aardoppervlak, is de grootste biosfeer van de planeet en herbergt tot 80 procent van al het leven in de wereld. Het genereert 50 procent van de zuurstof die we nodig hebben, absorbeert 25 procent van alle kooldioxide-uitstoot en vangt 90 procent van de extra warmte op die door die uitstoot wordt gegenereerd.1

The Nature Conservancy (TNC) is, met de steun van Mary Kay, begonnen aan een traject om onze oceanen te beschermen die water centraal stelt in haar duurzaamheidsstrategie: “Deze Dag van de Aarde hebben onze oceanen ons allemaal nodig”, zei Jeffrey Parrish, wereldwijd algemeen directeur voor natuurbescherming bij The Nature Conservancy. “Met de steun van onze zakelijke partners werkt TNC elke dag over de hele wereld aan het behoud van de riffen, kusten en visserij die het leven op deze planeet en ons eigen leven tot bloei brengen. Samen maken we van elke dag Dag van de Aarde.”

Via het collectieve partnerschap ondersteunt Mary Kay projecten die resulteren in een duurzame impact, waarbij onze oceanen worden behouden en beschermd:

  • Wereldwijde bescherming van de oceanen om de gezondheid van de oceanen voor natuur en mensen te verbeteren;
  • Bescherming van klimaatbestendige koraalriffen, ‘superriffen’, in de Koraaldriehoek;
  • Herstel van schelpdierriffen in Azië-Pacific in Australië, Hong Kong en China;
  • Ondersteuning van vrouwelijke leiders in de Stille Oceaan in Papoea-Nieuw-Guinea (mangroven, vrouwen en markten) en de Salomonseilanden (gezondheid en veerkracht van de gemeenschap);
  • Kustbehoud en -herstel in de Golfkust (bescherming van watergebieden aan de Golfkust); en
  • Verbetering van de visserij in Mexico (verbetering van de visserij engemeenschappen in hun kracht zetten).

The Nature Conservancy lanceert op de Oceaanconferentie 2022 van de VN in Lissabon, Portugal een nieuw wereldwijd partnerschap om koraalriffen die gepositioneerd zijn om klimaatverandering te overleven (‘Superriffen’) te identificeren en te beschermen. De Oceaanconferentie van de VN, die mede wordt georganiseerd door de overheden van Kenia en Portugal, probeert de bedreigingen voor de gezondheid, ecologie, economie en bestuur van de oceaan aan te pakken en de broodnodige, op wetenschap gebaseerde innovatieve oplossingen die gericht zijn op het starten van een nieuw hoofdstuk van wereldwijde oceaanactie te bevorderen.

“Op de Dag van de Aarde, en elke dag, viert Mary Kay het werk dat we hebben gedaan om in onze planeet te investeren en onze oceanen te beschermen. Het is een hulpbron die het levensonderhoud van ongeveer 3 miljard mensen wereldwijd ondersteunt. Het is van cruciaal belang voor onze aarde, toekomst en gemeenschappen. Mary Kay is trots op onze partnerschappen om duurzame en blijvende impact te creëren in gemeenschappen over de hele wereld. Het is inderdaad een partnerschap voor de planeet”, zei Deborah Gibbins, Chief Operating Officer van Mary Kay.

“We weten dat er nog meer werk aan de winkel is en we weten dat we meer kunnen en zullen doen. Zorgen voor onze aarde is belangrijk voor Mary Kay en de Dag van de Aarde geeft ons de kans om onze inzet voor duurzame actie opnieuw te bevestigen”, voegde Gibbins eraan toe.

Ga voor meer informatie over de inzet van Mary Kay voor duurzaamheid naar marykayglobal.com/sustainability en download de wereldwijde duurzaamheidsstrategie, ‘Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow’ (Vandaag levens verrijken voor een duurzame toekomst) van Mary Kay.

Over The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van het land en de wateren waar al het leven van afhankelijk is. Geleid door de wetenschap, creëren we ter plaatse innovatieve oplossingen voor de grootste uitdagingen van onze wereld, zodat de natuur en mensen er samen van profiteren. We pakken klimaatverandering aan, beschermen land, wateren en oceanen op een ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen om steden duurzamer te maken. We werken in 79 landen en regio’s en gebruiken een samenwerkingsbenadering waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners worden betrokken. Ga voor meer informatie naar www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de originele breeksters van het glazen plafond, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

1 Over de Oceaanconferentie 2022 van de VN, UN Ocean Conference Lissabon, Portugal, https://www.un.org/en/conferences/ocean2022/about

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr