19:57 uur 11-02-2022

Verklaring over de internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap 2022 door Lucy Gildea, Chief Innovation Officer van Mary Kay Inc.

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Hieronder vindt u een verklaring van Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, product en wetenschap van Mary Kay Inc., op de internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap 2022.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220211005053/nl/

Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product and Science of Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product and Science of Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

In een historisch onderzoek dat tussen 1966 en 1977 werd uitgevoerd, werd aan bijna 5.000 kinderen gevraagd een wetenschapper te tekenen. Van die tekeningen beeldde slechts 0,6% vrouwelijke wetenschappers af. Vergelijkbare, recentere onderzoeken hebben verbetering laten zien, waarbij 28% van de hedendaagse kinderen vrouwelijke wetenschappers tekent wanneer ze dezelfde taak krijgen.

Het is vooruitgang. Maar we zijn er nog niet.

Mary Kay Inc. stelt zich een toekomst voor waarin meer vrouwelijke wetenschappers bestaan, niet alleen op papier, maar ook in de echte wereld. Daarom roepen we op deze internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap alle regeringen, onderwijsinstellingen en onze collega’s in de particuliere sector op om te investeren in, aan te moedigen en te pleiten voor meer vrouwen en meisjes in STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde). Meer meisjes in STEM-onderwijs leidt tot een toename van het aantal vrouwen dat STEM-carrières omarmt. Dit biedt op zijn beurt toegang tot meer gelijke kansen voor vrouwen, verkleint de loonkloof tussen mannen en vrouwen, versterkt economieën en elimineert vooroordelen op wetenschappelijk gebied.

Daarom ondersteunt Mary Kay studenten uit minderheden in STEM-studies door miljoenen dollars te investeren in projecten zoals de Academy of Marketing Science, de Society of Investigative Dermatology en de Madam C.J. Walker Scholarship.

Dat is de reden waarom de Mary Kay Ash FoundationSM elk jaar de ontwikkeling van vrouwelijke wetenschappers ondersteunt met onderzoeksbeurzen die helpen bij het vinden van behandelingen voor kanker die specifiek vrouwen treft.

Elke dag lossen vrouwen over de hele wereld door middel van innovatie en wetenschap enkele van onze meest complexe problemen op. Maar er moet meer gebeuren om hun bijdragen te erkennen, hen een stem te geven en hun vertegenwoordiging in het STEM-veld te vergroten.

Als we in de toekomst jonge meisjes vragen een wetenschapper te tekenen, hoop ik dat ze zichzelf zullen tekenen.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf bijna 60 jaar geleden met drie doelen opgericht: om veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. In de loop der jaren is haar droom uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen.

Naast het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het maken van geavanceerde producten, zet Mary Kay zich in om vrouwen en hun gezinnen sterker te maken. Door kankeronderzoek te ondersteunen, slachtoffers van huiselijk geweld te beschermen, gemeenschappen te verfraaien en kinderen aan te moedigen om hun dromen te volgen, zorgt ons bedrijf ervoor dat de oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash ook nu blijft schitteren. Meer informatie is te vinden op MaryKayGlobal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr