12:34 uur 24-06-2022

Mary Kay Inc. presenteert nieuwe bevindingen over vervuiling en huidgezondheid op de conferentie van de Society for Investigative Dermatology

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een vooraanstaand mondiaal bedrijf in huidverzorgingsinnovatie zette recent zijn doorgaande ondersteuning van de schoonheids- en wetenschapscommunities voort door het sponsoren van de jaarvergadering 2022 van de Society for Investigative Dermatology (SID) en tijdens het evenement nieuw, baanbrekend onderzoek te onthullen. Uit nieuwe bevindingen van Mary Kay, in samenwerking met de NYU Grossman Medical School of Environmental Medicine, bleek dat het antioxidantencomplex in de Mary Kay® TimeWise® Miracle Set 3D™-huidverzorgingslijn de schadelijke effecten van landelijke vervuiling en UV-straling vermindert.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220623005147/nl/

Dr. Lucy Gildea, Ph.D., Mary Kay Chief Innovation Officer, Product and Science (Photo: Mary Kay Inc.)

Dr. Lucy Gildea, Ph.D., Mary Kay Chief Innovation Officer, Product and Science (Photo: Mary Kay Inc.)

“Ons onderzoeks- en het ontwikkelingsteam is altijd hard aan het werk om de volgende doorbraak of wetenschappelijke ontdekking op het gebied van huidverzorging te ontwikkelen”, zei Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, product en wetenschap bij Mary Kay. “Door samen te werken met NYU Grossman en andere wetenschappelijke en academische teams over de hele wereld, zorgen we ervoor dat ons bedrijf, en onze producten, vooroplopen op het gebied van innovatie en gezondheid op het gebied van huidverzorging.”

Luchtvervuiling blijft groeien als een wereldwijd gezondheidsprobleem. Eerder werkte het wetenschappelijke team van Mary Kay samen met Columbia University en ze ontdekten dat de effecten van luchtvervuiling op de huid bijzonder dramatisch kunnen zijn. Het kan leiden tot veroudering, dofheid en rimpels. Luchtvervuiling creëert vrije radicalen die de huid moet bestrijden om haar gezondheid en jeugdige uitstraling te behouden.

Dit collectieve onderzoek geeft aan dat de plaatselijk toegepaste nieuwe antioxidantencomplex van Mary Kay cellulaire schade als gevolg van stressoren uit zowel stedelijke en landelijke omgevingen, het type cellulaire schade dat leidt tot tekenen van vroegtijdige veroudering, verminderen. Dit supercomplex bevat ingekapselde resveratrol om veroudering tegen te gaan en het uiterlijk van fijne lijntjes te verbeteren. De producten bevatten ook vitamine B3 om te helpen bij het vasthouden van water. Ten slotte maakt een verouderingsvertragende peptide de formule af, waarmee het een vuist maakt tegen vervuiling. Nu deze voordelen zijn gedocumenteerd, hoopt het team dat meer mensen dan ooit de juiste oplossingen kunnen vinden om de effecten van vervuiling op hun eigen huid te bestrijden.

De sponsoring en het onderzoek dat op SID wordt onthuld, zijn slechts de nieuwste inspanningen van Mary Kay om de langdurige inzet van het merk voor het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van huidgezondheid te versterken. Mary Kay is houder van meer dan 1600 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de originele doorbreeksters van het glazen plafond, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject naar economische onafhankelijkheid via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr