16:23 uur 01-02-2022

Planview kondigt recordresultaten aan voor het vierde kwartaal en FY2021

Software boekingen voor fiscaal jaar 2021 stijgen met 60% op jaarbasis

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)– Planview, een wereldleider in Portfolio Management en Work Management-oplossingen, rapporteerde vandaag recordomzet en boekingen voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2021, waarmee een trend van sterk groeimomentum wordt voortgezet. Planview overschreed $ 330 miljoen aan totale software Annual Recurring Revenue (ARR) voor 2021, wat neerkomt op een groei op jaarbasis van 50%.

“Onze prestaties in 2021 onderstrepen de behoefte aan technologische oplossingen die verbonden werk ondersteunen in een steeds veranderende zakelijke omgeving”, zegt Razat Gaurav, Chief Executive Officer van Planview. “Terwijl bedrijven hun transformaties blijven schalen en versnellen in het licht van ongeëvenaarde veranderingen, kijken ze naar Planview’s Portfolio en Work Management-oplossingen om prioriteringsbeslissingen te nemen en tegelijkertijd efficiënt op grote schaal uit te voeren om de gewenste bedrijfsresultaten te bereiken. We kijken ernaar uit om in 2022 en daarna voort te bouwen op dit momentum.”

Planview Announces Record Fourth Quarter and FY2021 Results

Software bookings for fiscal year 2021 up 60% year-over-year

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)– Planview, a global leader in Portfolio Management and Work Management solutions, today reported record revenue and bookings for Q4 and Fiscal Year 2021, continuing a trend of strong growth momentum. Planview surpassed $330 million in total software Annual Recurring Revenue (ARR) for 2021, representing year-over-year (YoY) growth of 50%.

“Our performance in 2021 underscores the need for technology solutions that support connected work in an increasingly changing business environment,” said Razat Gaurav, Chief Executive Officer, Planview. “As companies continue to scale and accelerate their transformations in the face of unparalleled change, they look to Planview’s Portfolio and Work Management solutions to make prioritization decisions while executing efficiently at scale to achieve the desired business outcomes. We look forward to building on this momentum in 2022 and beyond.”

Fiscal Year End Highlights

With the strongest quarterly performance in the company’s history in Q4 2021, Planview achieved record levels for the full fiscal year 2021:

  • Strong bookings growth of over 60% YoY.
  • Total revenue was $365 million for the full year, up more than 50% YoY as Planview saw strong adoption of its suite of solutions.
  • Total software annual recurring revenue (ARR) surpassed $330 million, up over 50% YoY.

Strong New Logo and Customer Momentum

In 2021 the company added 433 net new customers. Some of the customers who selected or extended their footprint with Planview in 2021 include:

  • Americas: IBM, Shiji Group, ADP, SolutionHealth, ABM Industries
  • APAC: Standard Chartered
  • EMEA: FIFA, Bayer, Oatly AB, Dyson Technology Limited, Eurobank

Planview’s growth is accelerated by the success of its Portfolio and Work Management solution offerings, which provide customers with the technology and resources to better strategically plan and deliver on their most important initiatives. In addition to delivering new technology innovation and capabilities for the company’s market-leading Strategic Portfolio Management (SPM), Project Portfolio Management (PPM), Product Development, and Enterprise Agile Planning (EAP) solutions, Planview expanded its Professional Services Automation (PSA) offerings in early 2021.

Planview also expanded its services capabilities in 2021, with a premium support offering for customers, as well as Planview Evolve Advisory Services support to help customers transition from traditional to modern ways of working.

Planview Expands Global Talent Pool

2021 marked a year of record employee growth, adding more than 200 employees and surpassing 1,000 employees worldwide, with significant additions in Customer Success and Product Development to support rapid client growth. The company expects to grow to up to 1,250 employees in 2022.

“Over the past 12 months, we’ve made considerable investments to support our ability to scale and serve our customers across the globe, particularly focused on Product Development, Customer Success, and Go-to-Market,” said Gaurav. “Looking at the year ahead, we are committed to expanding our team, building greater awareness in the market, accelerating our product innovation roadmaps, and partnering with new and existing customers on their transformation journey.”

To learn more about Planview visit: www.planview.com. Follow Planview on LinkedIn, Instagram, Twitter and Facebook.

ABOUT PLANVIEW

Planview has one mission: to build the future of connected work. Our solutions enable organizations to connect the business from ideas to impact, empowering companies to accelerate the achievement of what matters most. Planview’s full spectrum of Portfolio Management and Work Management solutions create an organizational focus on the strategic outcomes that matter and empower teams to deliver their best work, no matter how they work. The comprehensive Planview platform and enterprise success model enables customers to deliver innovative, competitive products, services, and customer experiences. Headquartered in Austin, Texas, with locations around the world, Planview has more than 1,000 employees supporting 4,000 customers and 2.4 million users worldwide. For more information, visit www.planview.com.

Contacts

Leslie Marcotte

lmarcotte@planview.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr