14:51 uur 11-12-2015

Brief aan aandeelhouders over nieuwste ontwikkelingen – Brede steun voor verandering

OSLO, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Beste mede-aandeelhouder.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151211005342/nl/

Op 24 november 2015 dienden Makuria Investment Management (UK) LLP (“Makuria”), Teleios Capital Partners LLC (“Teleios”) en Constructive Capital AS (“Constructive Capital”) een aanvraag in voor een buitengewone algemene vergadering (“de Vergadering”) om nieuwe leden te kiezen voor het bestuur van Kongsberg Automotive (“KA” of “het Bedrijf”).

Uit de vele gesprekken die we sindsdien hebben gevoerd met andere institutionele aandeelhouders in Noorwegen is ons gebleken dat overweldigende steun aanwezig is voor ingrijpende veranderingen in de samenstelling van het bestuur. De noodzaak van deze verandering wordt verder onderschreven door de onafhankelijke volmachtadviseur ISS, die op 8 december een aanbeveling heeft uitgevaardigd aan alle aandeelhouders om tijdens de Vergadering VOOR onze voorgedragen kandidaten te stemmen.

Niettemin hebben we in overeenstemming met andere grote aandeelhouders die ons streven naar ingrijpende veranderingen in het bestuur ondersteunen, en die samen met ons in totaal meer dan 30% van de gewone aandelen van het Bedrijf vertegenwoordigen, besloten de verkiezing van nieuwe bestuursleden uit te stellen tot maart 2016, om uiting te geven aan onze wens om op constructieve wijze samen te werken met de nominatiecommissie (de “Commissie”) en gehoor te geven aan het verzoek om meer tijd. Dit geeft de Commissie meer tijd voor een onafhankelijke evaluatie van de overtuigende kwalificaties van onze voorgedragen kandidaten, en mogelijk aanvullende kandidaten voor te dragen, met als resultaat een zo krachtig mogelijk bestuur voor het Bedrijf. Deze nieuwe datum maakt het tevens mogelijk de zittingstermijn van de nieuwe bestuursleden te laten ingaan nadat de zittende directieleden zich hebben gekweten van hun verantwoordelijkheden met betrekking tot het jaarrapport en financieel overzicht van het Bedrijf voor 2015, verwacht in februari 2016.

We zijn ervan overtuigd dat de hierboven beschreven werkwijze eventuele bezorgdheid zal wegnemen, beter aansluit op de prioriteiten van alle aandeelhouders, en het fundament zal leggen voor een duurzame meerwaarde, waarvan alle belanghebbenden de vruchten zullen plukken.

Hoogachtend,

Lorenz Manthey, Partner, Makuria Investment Management (UK) LLP

Firas Abi-Nassif, Partner, Teleios Capital Partners LLC

Lars Odin Mellemseter, Managing Partner, Constructive Capital AS

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Teleios Capital Partners LLC
GEIR BJØRLO, +47 915 40 000
geir.bjorlo@corpcom.no

Check out our twitter: @NewsNovumpr