18:42 uur 26-04-2024

MEDIA-ALERT: Wolters Kluwer-expertcommentaar op de stemming in het Europees Parlement voor een amendement ter uitvoering van de Bazel III-hervormingen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Deze week was er sprake van een mijlpaal in het Europese financiële landschap, toen het EU-parlement de wijziging van Verordening (EU) nr. 575/2013 goedkeurde, waarmee de voltooiing van Bazel III binnen Europa werd geïmplementeerd.

Deze monumentale stap voorwaarts komt met de goedkeuring van de wijzigingen in de Verordening Kapitaalvereisten (CRR3), die deel uitmaken van een breder wetgevingspakket, inclusief wijzigingen in Richtlijn 2013/36/EU, bekend als de Richtlijn Kapitaalvereisten of CRD.

Jeroen Van Doorsselaere, Vice President Global Product & Platform Management, Wolters Kluwer FRR, verklaarde: “De goedkeuring van de wijzigingen in de Verordening Kapitaalvereisten (CRR3) vertegenwoordigt een mijlpaal voor de banksector, bedoeld om het raamwerk voor risicogebaseerd kapitaal te versterken en ESG-risico’s aan te pakken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Whybrow

Associate Director, External Communications

Corporate Performance & ESG

Wolters Kluwer

Mob.: +44 7855 186713

sarah.whybrow@wolterskluwer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr