16:11 uur 06-10-2015

De nieuwe op cadmiumselenide gebaseerde kwantumpuntmonitoren van Philips vormen een belangrijke doorbraak voor de EU voor concurrentievermogen, milieubescherming en energie-efficiëntie

LEXINGTON, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– De recente introductie van de langverwachte monitor 276E6ADSW van Philips op de EU-markt vormt een doorbraak in de displaytechnologie. De nieuwe monitoren zijn gebaseerd op de revolutionaire kwantumpunttechnologie ontwikkeld door QD Vision die energie-efficiënter is dan andere kleurconversietechnologieën die momenteel op de markt zijn, en bieden ronduit superieure kleurprestaties vergeleken met monitoren die nu beschikbaar zijn, en dat tegen zeer concurrerende prijzen. De brede kleurengammatechnologie wordt gezien als essentieel voor bedrijven om concurrerend te blijven op belangrijk technische gebieden die variëren van de medische diagnostiek tot e-commerce terwijl de technologie de energie-efficiëntie een belangrijke impuls geeft. Tegelijkertijd is de kwantumpunttechnologie van QD Vision milieuvriendelijker dan de op indium gebaseerde of “cadmiumvrije” kwantumpunttechnologie die andere bedrijven gebruiken.

QD Vision reageert op een verklaring die gisteren werd uitgegeven als onderdeel van een voortdurende public relationscampagne van Nanoco dat op cadmiumselenide gebaseerde kwantumpunten wil uitsluiten van de EU markt, ondanks verklaringen van het Parlement en de Commissie dat Vrijstelling 39 op dit moment geldig is. Nanoco blijft zich inspannen om producten met zijn op indium gebaseerde kwantumpunttechnologie te introduceren op de markt van de EU, maar tot op heden bestaan ze niet. In het eerste kwartaal van dit jaar introduceerde Samsung televisies gebaseerd indiumfosfide op de Europese markt.

In mei van dit jaar heeft de Europese Commissie het Europees Parlement verzocht om een recente beslissing opnieuw te beoordelen om de vrijstelling van QD Vision voor het gebruik van cadmiumselenide gebaseerd op de energie-efficiëntie van het product en het gebrek aan concurrerende alternatieven te verlengen. Volgens de Commissie is die beoordeling lopende volgens de door het Parlement voorgeschreven procedure die ook aangaf dat hun aanbeveling hangende de beoordeling niet tot “marktverstoringen” mag leiden. Beweringen van Nanoco dat de vrijstelling door de Commissie en Parlement werd beëindigd zijn onjuist en misleidend.

“We kijken uit naar een snelle technisch beoordeling van de alternatieven in deze opwindende sector – een beoordeling die duidelijk zal aantonen dat de veilige en energiezuinige cadmiumselenide kwantumpunten de enige concurrerende oplossing vormen voor Europa,” stelt Mustafa Ozgen, van QD Vision. “Ik heb niet het idee dat een potentiële concurrent met opzet heeft geprobeerd om het Europese Parlement met hun gedeponeerde stukken te misleiden, maar ze lijken onbekend met de aanzienlijke voordelen van de cadmiumselenide kwantumpuntproducten op het gebied van kleur, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid, en met het feit dat andere producten deze belangrijke prestatiekenmerken niet kunnen evenaren.”

De monitor van Philips is de eerste op kwantumpunten gebaseerde monitor op de markt. Er is op dit moment geen monitor op de markt met indiumkwantumpunten. Televisies gebaseerd op de kwantumpunttechnologie van QD Vision zijn al sinds 2013 op de markt.

Over QD Vision Inc.

QD Vision Inc. is een leider op het gebied van kwantumpuntdisplaytechnologie voor QLED-beeldschermen. Kwantumpunttechnologie is een superieur alternatief voor de volgende generatie voor OLED-beeldschermen, en biedt ongeëvenaarde kleurweergave tegen een zeer concurrerende kostenstructuur voor lcd-schermen. De IQ-kwantumpunttechnologie van QD Vision biedt een uniek optisch componentenproduct dat de displaybranche het “volledige kleurengamma” biedt. Het bedrijf werd in 2004 opgericht, heeft meer dan USD 100 miljoen aan financiering van de eersterangs venture capitalbedrijven opgehaald, en heeft zijn hoofdvestiging in Lexington, Massachusetts. http://www.coloriq.com

COLOR IQ, QLED en QD VISION zijn handelsmerken van QD Vision Inc. De handelsmerken COLOR IQ en QD VISION zijn in een of meer landen geregistreerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor QD Vision:
Voor de pers:
Michele Dempsey, 781-652-7525
mdempsey@qdvision.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr