19:46 uur 10-01-2022

20 jaar Aloë Vera bij LR Health & Beauty

Het bedrijf vertrouwt al twee decennia op de woestijnlelie / Producten behoren tot de belangrijkste groeifactoren

AHLEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Voor LR Health & Beauty, met het hoofdkantoor in de Westfaalse stad Ahlen (Duitsland), markeert 2022 de 20e verjaardag van haar Aloë Vera-producten. Sinds 2002 brengt het bedrijf met succes een hele reeks hoogwaardige Aloë Vera-artikelen op de markt. Het portfolio omvat momenteel 62 verzorgingsproducten en voedingssupplementen, waaronder Aloë Vera.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220110005436/nl/

The processing of Aloe Vera has been one of the core competencies of LR for 20 years. The Aloe Vera Drinking Gels are among the company's top sellers. They have been produced in this modern Aloe Vera production site in Ahlen since 2018. (Photo: Business Wire)

The processing of Aloe Vera has been one of the core competencies of LR for 20 years. The Aloe Vera Drinking Gels are among the company’s top sellers. They have been produced in this modern Aloe Vera production site in Ahlen since 2018. (Photo: Business Wire)

“De beslissing om het Aloë Vera-segment te betreden, was de sleutel voor de ontwikkeling van ons bedrijf. Ik zeg altijd: LR begon met het verkopen van geuren, maar het was de distributie van onze Aloë Vera-producten die ons uiteindelijk geweldig maakte,” aldus Andreas Friesch, CEO en woordvoerder van het LR-management. “Daarom is 2002 zo’n belangrijk jaar in onze bedrijfsgeschiedenis.”

Het succesverhaal van Aloë Vera begon met de lancering van de eerste Aloë Vera Drinking Gel met honing (2002). Momenteel biedt LR een assortiment van vijf Aloë Vera Drinking Gels met verschillende smaken, waarvan tot nu toe ongeveer 72 miljoen flessen zijn verkocht. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf was de bouw van de nieuwe Aloë Vera-productielocatie (2017/2018) met een investering van meer dan 12 miljoen euro.

“Er zijn ongeveer 300 verschillende soorten Aloë Vera,” verklaart Dr. Dominik Jungen, hoofd Quality bij LR. “We gebruiken echter alleen Barbadensis Miller, die in tegenstelling tot de andere soorten als een echte alleskunner wordt beschouwd en die ook geschikt is voor menselijke consumptie.” In 2021 werden ongeveer 27,5 miljoen bladeren geoogst voor LR in de Mexicaanse hooglanden.

De uitstekende kwaliteit van de Aloë Vera-producten van LR wordt gegarandeerd via regelmatige controles door de ‘International Aloe Science Council’. Deze vereniging heeft zich tot taak gesteld de belangen van de Aloë Vera-industrie te behartigen. Zij volgt de industrie met een wetenschappelijk oog door zorgvuldig en met regelmatige tussenpozen de kwaliteit van de teeltgebieden alsook die van de verwerkers en fabrikanten van de verschillende producten te controleren.

Het jubileum wordt gevierd met een grootschalige campagne, inclusief verschillende communicatiemaatregelen en een scala aan activiteiten voor de verkooppartners en medewerkers van het bedrijf.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LR Health & Beauty

Almut Kellermeyer

Hoofd PR / Public Affairs

Kruppstrasse 55

59227 Ahlen, Duitsland

Tel.: +49 2382 7658 106

E-mail: A.Kellermeyer@LRworld.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr