09:00 uur 14-09-2021

Milrem Robotics ontwikkelt Nordic Robotic Wingman met Kongsberg Defence & Aerospace

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De toonaangevende Europese ontwikkelaar van robotica en autonome systemen, Milrem Robotics, gaat een nieuw Robotic Combat Vehicle (RCV) ontwikkelen met de naam Nordic Robotic Wingman in samenwerking met de vooraanstaande technologie- en defensieleverancier Kongsberg Defence & Aerospace (KONGSBERG).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210914005042/nl/

The leading European robotics and autonomous systems developer Milrem Robotics is to develop a new Robotic Combat Vehicle (RCV) named Nordic Robotic Wingman in cooperation with the leading technology and defence supplier, Kongsberg Defence & Aerospace (KONGSBERG). (Photo: Business Wire)

The leading European robotics and autonomous systems developer Milrem Robotics is to develop a new Robotic Combat Vehicle (RCV) named Nordic Robotic Wingman in cooperation with the leading technology and defence supplier, Kongsberg Defence & Aerospace (KONGSBERG). (Photo: Business Wire)

De Nordic Robotic Wingman wordt gebaseerd op de ultramoderne Type-X RCV van Milrem Robotics en de nieuwste en beste PROTECTOR Remote Turrets (RT) van KONGSBERG die specifiek worden gekozen om aan de speciale behoeften van verschillende eindgebruikers te voldoen.

Het eerste Nordic Robotic Wingman-concept wordt tentoongesteld op DSEI 2021 in Londen.

“Milrem Robotics en KONGSBERG zijn overeengekomen om gezamenlijk de ontwikkeling van de Type-X RCV voort te zetten door de systemen van KONGSBERG te integreren om tegemoet te komen aan de eisen van veel landen die geïnteresseerd zijn in dit soort technologie, met name Scandinavië en West-Europa, maar ook de VS,” aldus Sverker Svärdby, Managing Director van Milrem Robotics’ Sweden. “Door onze kennis van robotgevechtsvoertuigen te combineren met het brede scala aan systemen en de uitgebreide expertise in de ontwikkeling van verdedigingssystemen van KONGSBERG, zijn we in staat systemen van wereldklasse te leveren op basis van de behoeften van de klant,” voegde Svärdby eraan toe.

De Type-X biedt gelijke of overmaatse vuurkracht en tactisch gebruik aan een eenheid die is uitgerust met infanteriegevechtsvoertuigen en geeft gemechaniseerde eenheden de middelen om vijandelijke verdedigingsposities te doorbreken met minimaal risico voor de eigen troepen. Het kan worden uitgerust met een kanon tot 50 mm, antitankraketten en een vastgebonden drone voor continu situationeel bewustzijn.

“KONGSBERG heeft een familie van onbemande PROTECTOR Remote Weapon Systems, variërend van het kleinste RS2 Remote Weapon Station tot het daadwerkelijke Infantry Fighting Vehicle-torentje RT60 met geleide antitankraketten. De systemen hebben een gemeenschappelijke softwarebasis, zijn eenvoudig te integreren en bieden bewezen mogelijkheden voor militairen. De oplossing van KONGSBERG voorziet de operator van situationeel bewustzijn en een veilige en beveiligde netwerkgebaseerde vuurleiding die wordt ingezet door het Noorse leger en wordt geleverd aan het Robotic Combat Vehicle-programma van het Amerikaanse leger,” verklaarde Arne Gjennestad, Vice President Marketing & Sales, KONGSBERG .

De Type-X van Milrem Robotics is uitgerust met intelligente functies zoals follow-me, waypoint-navigatie en obstakeldetectie, waarbij kunstmatige intelligentie deel uitmaakt van de algoritmen. Met de Type-X introduceert Milrem Robotics ook een functie genaamd Indirect Drive die op afstand bediende operaties op hogere snelheden mogelijk maakt.

Milrem Robotics is de Europese leidende ontwikkelaar en integrator van robotica- en autonome systemen met kantoren in Estland, Zweden, Finland en binnenkort ook in Nederland.

Het bedrijf leidt het iMUGS-consortium dat 30,6 MEUR toegekend heeft gekregen van het European Defence Industrial Development Program (EDIDP) van de Europese Commissie om een Europees gestandaardiseerd onbemand grondsysteem (UGS) te ontwikkelen.

Kongsberg Defence & Aerospace is een toonaangevende leverancier van defensieproducten en -systemen voor commando en controle, bewaking, ruimtevaart, tactische communicatie, afgelegen wapenstations en raketten, evenals geavanceerde composieten, technische producten en reparatie- en revisiediensten voor vliegtuigen en helikopters.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gert Hankewitz

gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr