07:00 uur 18-02-2021

Type-X Robotic Combat Vehicle van Milrem Robotics wordt tentoongesteld op IDEX 2021

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Milrem Robotics, de toonaangevende ontwikkelaar van robotica en autonome systemen, zal zijn Type-X Robotic Combat Vehicle voor het eerst tentoonstellen op IDEX 2021.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210217005727/nl/

The Type-X RCV is designed to support mechanized units and will become an intelligent wingman to main battle tanks and infantry fighting vehicles. (Photo: Business Wire)

The Type-X RCV is designed to support mechanized units and will become an intelligent wingman to main battle tanks and infantry fighting vehicles. (Photo: Business Wire)

De Type-X RCV is ontworpen om gemechaniseerde eenheden te ondersteunen en zal een intelligente aanvulling worden voor de belangrijkste gevechtstanks en infanteriegevechtsvoertuigen. Het is in staat om de meest gevaarlijke taken en posities op zich te nemen, wat resulteert in een lager risico op letaliteit.

Het robotgevechtsvoertuig kan worden uitgerust met een kanon tot 50 mm, waardoor het gelijke of overtreffende vuurkracht en tactisch gebruik zal leveren aan een eenheid die is uitgerust met infanteriegevechtsvoertuigen.

“De Type-X biedt middelen om vijandelijke verdedigingsposities te doorbreken met minimaal risico voor eigen troepen. Als een RCV verloren gaat, wordt de vervanging ervan een puur logistieke kleinigheid, maar er zullen levens zijn gered,” aldus Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics.

De RCV van Milrem Robotics zal worden uitgerust met intelligente functies zoals follow-me, waypoint-navigatie en obstakeldetectie. Kunstmatige intelligentie zal ook deel uitmaken van de algoritmen. De echte innovatie zal echter de totaal nieuwe en innovatieve aanpak van Milrem zijn om op afstand bestuurbare operaties op hogere snelheden mogelijk te maken.

De maximumsnelheid van het voertuig is 80 km/u op verharde wegen en 50 km/u offroad. Het lage gewicht van 12 ton van de Type-X en het hoge vermogen met efficiënt energiebeheer zorgen voor superieure terreincapaciteiten en zijn geringe hoogte van 2,2 m en een motor achterin zorgen voor verminderde zichtbaarheid en verhitting.

Om de Type-X te maken, heeft Milrem Robotics gebruik gemaakt van de kennis die het bedrijf had opgedaan bij de ontwikkeling van zijn THeMIS Unmanned Ground Vehicle, bedoeld om ontmantelde troepen te ondersteunen, die is verworven door tien landen, waaronder zeven NAVO-leden: Frankrijk, Noorwegen, het VK, Duitsland, Nederland, Estland en de VS.

Milrem Robotics is de Europese toonaangevende ontwikkelaar van robotica en autonome systemen en de leider van iMUGS, een project van 32,6 MEUR dat wordt gefinancierd door het European Defense Industrial Development Programme (EDIDP) van de Europese Commissie om een ​​Europees gestandaardiseerd onbemand grondsysteem te ontwikkelen.

Het voertuig zal te zien zijn op stand nr. B18 van John Cockerill in hal 12.

Bekijk de Type-X-video: https://youtu.be/jQg4PLCZLdY

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gert Hankewitz

Export Director

Gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr