09:44 uur 10-09-2019

Milrem Robotics introduceert de nieuwe generatie multifunctionele onbemande grondvoertuigen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Milrem Robotics, de toonaangevende Europese fabrikant van onbemande grondvoertuigen en ontwikkelaar van robotgevechtsoplossingen, introduceert de vijfde generatie van het onbemande grondvoertuig THeMIS tijdens de DSEI 2019 in Londen. Dit voertuig is ontworpen om strijdkrachten bij te staan en hun effectiviteit op het slagveld te verhogen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190910005422/nl/

Two THeMIS UGVs delivered to the Royal Netherlands Army were used in a live firing exercise in Austria recently. One was equipped with the deFNder RWS from FN Herstal and the other was used as a transportation platform (Photo: Business Wire)

Two THeMIS UGVs delivered to the Royal Netherlands Army were used in a live firing exercise in Austria recently. One was equipped with the deFNder RWS from FN Herstal and the other was used as a transportation platform (Photo: Business Wire)

“In 2015 presenteerden we het eerste concept van de THeMIS tijdens de DSEI hier in Londen. Nu, vier jaar later, na uitgebreide testen met industriepartners en NAVO-strijdkrachten in uiterst veeleisende omgevingen, zijn we er trots op hier terug te keren en een volwassen en robuust product te presenteren dat de slagvaardigheid van de strijdkrachten enorm zal versterken,” aldus Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics.

In de vijfde generatie van de THeMIS is alle kennis verwerkt die we tijdens testen in de VS, Europa en het Midden-Oosten, en tijdens de inzet ervan in Mali in de door de Fransen geleide operatie Barkhane hebben opgedaan. De vijfde generatie van de THeMIS voldoet aan de STANAG-normen van de NAVO wat betreft de opbouw, veiligheid, transporteerbaarheid door de lucht, energievoorziening en andere aspecten van het voertuig.

“Onze technici hebben rekening gehouden met feedback van verschillende strijdkrachten en deze toegepast in het design, hetgeen heeft geleid tot een werkelijk robuust en betrouwbaar hulpmiddel ter ondersteuning van grondtroepen,” vervolgt Väärsi.

De THeMIS is een multifunctioneel rupsbandvoertuig dat kan worden uitgerust met diverse gevechtstechnologieën, zoals wapensystemen, drones, IED-detectie-instrumenten en nog veel meer. De THeMIS heeft zich ontwikkeld tot de norm voor onbemande grondvoertuigen voor diverse uitrustingsprojecten. Samen met partners als Kongsberg, FN Herstal, MBDA, ST Engineering, enzovoort hebben we al een tiental verschillende systemen geïntegreerd. Er zijn al met vijf verschillende wapensystemen testen uitgevoerd met scherpe ammunitie, waaronder een antitankraketsysteem.

Verder werkt Milrem Robotics aan uitbreiding van het voertuig met autonome functies, waaronder point-to-point navigatie en obstakeldetectie en -vermijding. De ontwikkeling van autonome functies richt zich uitsluitend op mobiliteit, niet op de inzet van wapensystemen.

De eerste THeMIS-voertuigen van de vijfde generatie zijn al geleverd aan Nederland en Noorwegen, waar ze worden ingezet als logistieke platforms voor het vervoeren van uitrusting en voorraad, met de mogelijkheid later te worden voorzien van aanvullende gevechtssystemen.

De THeMIS van de 5e generatie is tijdens de DSEI 2019 te bekijken op stand S6-145 in het Estonian Pavilion N3-320.

Hier is de THeMIS in actie te zien: https://youtu.be/RLU0w8DNo7M.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gert Hankewitz

Export Director

gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr