08:00 uur 12-01-2021

Milrem Robotics rolt zijn nieuwe Type-X RCV uit

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– De middelgrote Type-X Robotic Combat Vehicle van de Europese toonaangevende ontwikkelaar van robotica en autonome systemen Milrem Robotics heeft de eerste mobiliteitstests doorstaan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210111005873/nl/

The Type-X by Milrem Robotics will become an intelligent wingman to main battle tanks and infantry fighting vehicles and will be capable of taking on the most dangerous tasks and positions, resulting in lower lethality risks. (Photo: Business Wire)

The Type-X by Milrem Robotics will become an intelligent wingman to main battle tanks and infantry fighting vehicles and will be capable of taking on the most dangerous tasks and positions, resulting in lower lethality risks. (Photo: Business Wire)

De Type-X wordt een intelligente begeleiding voor de belangrijkste gevechtstanks en infanteriegevechtsvoertuigen en zal in staat zijn om de meest gevaarlijke taken en posities op zich te nemen, wat resulteert in minder dodelijke risico’s.

“De Type-X zal gelijke of overtreffende vuurkracht en tactisch gebruik leveren aan een eenheid die is uitgerust met infanteriegevechtsvoertuigen. Het biedt middelen om vijandelijke verdedigingsposities te doorbreken met een minimaal risico voor eigen troepen, en het vervangen van een verloren RCV is puur een logistieke nuance,” aldus Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics.

De Type-X kan worden uitgerust met een kanon tot 50 mm. Met een kanon tot 30 mm kan de RCV vanuit de lucht neergelaten worden; de C-130J en de KC-390 kunnen er één dragen, een A400M twee en een C-17 vijf.

“Het voertuig wordt uitgerust met intelligente functies zoals volg-mij, navigatie via waypoints en obstakeldetectie, waarbij kunstmatige intelligentie deel uitmaakt van de algoritmen,” aldus Väärsi. “Bovendien hebben onze softwareontwikkelaars een totaal nieuwe en innovatieve benadering gekozen om op afstand bediende bewerkingen op hogere snelheden mogelijk te maken.”

Met een gewicht van 12 ton en efficiënt energiebeheer heeft het voertuig superieure terreincapaciteiten. Zijn hoogte van 2,2 m en een motor achterin zorgen voor een lage visuele zichtbaarheid en weinig hitte.

De Type-X is drie tot vier keer lichter en kost aanzienlijk minder dan een conventionele IFV. Het is ontworpen met intelligent voorspellend onderhoud in combinatie met een Health and Usage Monitoring System en Line Replacement Unit-principe om een lage doorlooptijd en logistieke voetafdruk te garanderen. De hybride aandrijflijn en rubberen rupsbanden verlagen de levenscycluskosten aanzienlijk.

Om de Type-X te maken, maakte Milrem Robotics gebruik van de kennis die werd opgedaan bij de ontwikkeling van zijn THeMIS Unmanned Ground Vehicle, bedoeld om ontmantelde troepen te ondersteunen, die is verworven door tien landen, waaronder zeven NAVO-leden: Frankrijk, Noorwegen, het VK, de VS, Duitsland, Nederland en Estland.

Milrem Robotics is de Europese toonaangevende ontwikkelaar van robotica en autonome systemen met twee vestigingen in Estland, één in Zweden en Finland en binnenkort één in Nederland.

Het bedrijf leidt een consortium dat 30,6 MEUR ontving van het European Defense Industrial Development Program (EDIDP) van de Europese Commissie om een Europees gestandaardiseerd onbemand grondsysteem te ontwikkelen.

Bekijk de Type-X-video: https://youtu.be/34-NWYQ0L0c

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gert Hankewitz

Export Director

Gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr