09:00 uur 30-06-2021

iMUGS-consortium heeft bemande-onbemande teammogelijkheden getoond, geleid door Milrem Robotics

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– Het consortium achter iMUGS, een project van 32,6 MEUR met als doel de ontwikkeling van het Europese standaard onbemande grondsysteem (UGS), heeft de resultaten van de eerste fase van het project gedemonstreerd: het inzetten van onbemande systemen op het slagveld en deze laten samenwerken met bemande eenheden en voertuigen. De demonstratie werd geleid door de coördinator van het consortium, de toonaangevende ontwikkelaar van robotica en autonome systemen in Europa, Milrem Robotics.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210630005050/nl/

The consortium behind iMUGS, a 32,6 MEUR project with the aim of developing the European standard unmanned ground system (UGS), demonstrated the results of the first phase of the project – deploying unmanned systems to the battlefield and teaming them with manned units and vehicles. The demonstration was spearheaded by the coordinator of the consortium, Europe’s leading developer of robotics and autonomous systems Milrem Robotics. Altogether two scenarios were played out in cooperation with the Estonian Defence Forces. (Photo: Business Wire)

The consortium behind iMUGS, a 32,6 MEUR project with the aim of developing the European standard unmanned ground system (UGS), demonstrated the results of the first phase of the project – deploying unmanned systems to the battlefield and teaming them with manned units and vehicles. The demonstration was spearheaded by the coordinator of the consortium, Europe’s leading developer of robotics and autonomous systems Milrem Robotics. Altogether two scenarios were played out in cooperation with the Estonian Defence Forces. (Photo: Business Wire)

Tijdens iMUGS (integrated Modular Unmanned Ground System) zal een modulaire, cyberveilige en schaalbare architectuur voor hybride bemande-onbemande systemen worden ontwikkeld om een breed Europees ecosysteem te standaardiseren voor lucht- en grondplatforms, commando-, controle- en communicatieapparatuur, sensoren, payloads en algoritmen. Operationele uitdagingen die zijn aangepakt, omvatten onder meer verbeterde interoperabiliteit, meer situationeel bewustzijn en snellere besluitvorming.

Het systeem maakt gebruik van een bestaand onbemand grondvoertuig – de THeMIS van Milrem Robotics – en een specifieke lijst met payloads.

“Het belangrijkste doel van het iMUGS-project is om robotsystemen met bestaande bemande technologie te integreren in de Europese defensietroepen en een nieuwe capaciteit toe te voegen die de mogelijkheden van onze tegenstanders zal overtreffen,” aldus Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics. Hij merkt op dat iMUGS zal bijdragen aan de strategische autonomie van de Europese Unie en de samenwerking tussen de lidstaten zal versterken.

Tijdens de eerste demonstratie lieten de partners van het consortium zien hoe de THeMIS op het slagveld kan worden ingezet met behulp van gewone gepantserde personeelsvoertuigen en in combinatie met onbemande luchtsystemen. Specifieke gebruikte technologie waren de Boxer APC van Krauss-Maffei Wegmann (KMW) en een tethered drone van Acecore Technologies. Een multirotor-drone van Atlas Dynamics maakte ook deel uit van het scenario.

In totaal werden in samenwerking met de Estse strijdkrachten twee scenario’s uitgespeeld.

In het eerste scenario werd de THeMIS, geïntegreerd met de tethered drone van Acecore, door de soldaten buiten de zichtlijn (BLOS) bediend en gebruikt om een vijandelijke positie te detecteren en daarop te richten. Na het bepalen van het doel werd indirect vuur bevolen en een controle na de actie uitgevoerd met behulp van de dronebeelden.

Het doel van het tweede scenario was om een slachtoffer uit een gecrasht voertuig te halen en daarna het voertuig weer op te halen. Beide acties werden uitgevoerd met de THeMIS UGV terwijl de Boxer de UGV naar het missiegebied sleepte en de drone van Atlas zorgde voor overwatch en situationeel bewustzijn.

“De demonstratie bevestigde dat we de interactie tussen bemande en onbemande systemen, evenals de interactie van hardware en software, onder controle hebben,” stelde Thomas Reining, iMUGS Project Manager bij Krauss-Maffei Wegmann.

De eisen voor de gestandaardiseerde UGS zijn vastgesteld door zeven EU-lidstaten: Estland, de leider van het project, en België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland en Spanje.

“Alle deelnemende landen hebben grote belangstelling getoond om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Europese UGS,” verklaarde Martin Jõesaar, iMUGS-projectmedewerker bij het Estonian Centre for Defence Investments. “De landen begrijpen dat ze moeten meegroeien met de industrie om dit soort nieuwe technologie snel te integreren en de sector naar de beste oplossingen te leiden.”

iMUGS is een samenwerking tussen 13 partijen: Milrem Robotics (projectcoördinator), Talgen Cybersecurity, Safran Electronics & Defense, NEXTER Systems, Krauss-Maffei Wegmann, Diehl Defence, Bittium, Insta DefSec, (Un)Manned, dotOcean, Latvijas Mobilais Telefons, GMV Aerospace and Defence en de Koninklijke Militaire Academie van België.

Bekijk hier de Demo 1 Scenario 1: https://youtu.be/wAQHPdmm48M

Bekijk hier de Demo 1 Scenario 2: https://youtu.be/2vobuDOcfDA

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gert Hankewitz

Milrem Robotics

Gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr