07:00 uur 16-04-2019

Gerobotiseerde oorlogsvoeringssystemen zorgen voor disruptie op het slagveld, blijkt uit studie van Milrem Robotics

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– Een internationale groep geleerden heeft in een driedelig onderzoek geconcludeerd dat onbemande grondvoertuigen (UGV’s) een duidelijke gamechanger zijn die de mogelijkheden van de strijdkrachten enorm verbeteren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190415005845/nl/

During EW Live Milrem Robotics deployed their THeMIS UGV equipped with ST Engineering’s ADDER DM rem ...

During EW Live Milrem Robotics deployed their THeMIS UGV equipped with ST Engineering’s ADDER DM remote weapon station to engage targets that were identified by a UAV.(Photo: Business Wire)

“Het scala aan mogelijkheden met legerrobots is enorm en zal zeer waarschijnlijk een van de belangrijkste veranderingen in de kunst van het oorlogvoeren in de toekomst zijn,” schrijft Gérard de Boisboissel, een onderzoeksingenieur bij Research Centre Schools (CREC) van Saint-Cyrone in het derde boek van de Digital Infantry Battlefield Solution.

Het boek, onderdeel van een driedelige studie, is geschreven door militaire en academische onderzoeksexperts en gaat in op de inzet van UGV’s ter ondersteuning van landoperaties.

De studie werd geïnitieerd door Milrem Robotics die samen met partners de mogelijkheden en samenwerking tussen onbemande systemen demonstreerde tijdens EW Live 2019 in Tartu, Estland.

Tijdens het evenement zette Milrem Robotics zijn THeMIS UGV, uitgerust met het ADDER DM Remote Weapon Station van ST Engineering, in om doelen te raken die werden geïdentificeerd door de Titan KX-4 LE multirotor, ontwikkeld door Threod Systems.

“Gebruik maken van de integratie van onbemande grond- en bovengrondse systemen om doelen te identificeren en te raken, vermindert het risico voor soldaten die op veilige afstand kunnen blijven,” verklaarde Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics uit. “Bovendien verhoogt het de efficiëntie en vuurkracht van kleine eenheden aanzienlijk.”

James Rogers, Director van het Global Britain Programme bij de Henry Jackson Society, en Robert Clark, een Britse legerinstructeur, geven een aanvullend voorbeeld dat wanneer soldaten de vijand moeten aanvallen, de UGV’s cruciale evacuatiehulpmiddelen voor slachtoffers zouden zijn.

“Bij een incident met twee slachtoffers die moeten worden opgehaald, zouden normaal gesproken tien personen worden ingezet. Om dit te verbeteren kan een THeMIS-transportplatform op afstand worden opgezet op vooraf aangewezen routepunten. Hiermee kunnen ten minste twee slachtoffers worden gedragen, en dit met een veel hoger ophaaltempo dan te voet. Dit kan er niet alleen voor zorgen dat een slachtoffer veel sneller wordt opgehaald om behandeld te worden, bovendien wordt zo vitale mankracht vrijgemaakt tijdens de strijd.”

Het derde DIBS-boek biedt een analyse van de EU-initiatieven gericht op de digitalisering van het slagveld door middel van onderzoek en innovatie en levert een uitgebreide beoordeling van het ecosysteem voor defensie-onderzoek en -innovatie in de Baltische staten. Het tweede deel van het boek gaat over de ontwikkeling van UGV’s in Canada, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk.

Het eerste deel van dit project, gepubliceerd in december 2016, voorzag in een retrospectieve en prospectieve analyse van de ontwikkeling van UGV’s, waarbij ook de huidige tactische, technische en wettelijke problemen en uitdagingen aan bod kwamen. Het tweede deel, gepubliceerd in augustus 2017, bood een analyse van de ethische en juridische aspecten van de inzet van UGV’s, waarbij de Volksrepubliek China, Israël, Polen, Rusland, Oekraïne en de Verenigde Staten beter onder de loep werden genomen.

DIBS is het resultaat van samenwerking tussen het Baltic Defence College, DRDC-CORA, de General Tadeusz Kościuszko Military Academy of Land Forces (Polen), het Institute of International Affairs van Letland, de National Defence Academy van Letland, de Military University of Technology (Polen), de Rīga Stradiņš University en de War Studies University (Polen).

Alle publicaties zijn hier te downloaden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Milrem Robotics
Gert Hankewitz
press@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr