11:30 uur 18-08-2020

In zijn voortgangsverslag over het tweede kwartaal van 2020 maakt EURid bekend dat Slovenië de grootste registratiegroei doormaakte

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft vandaag zijn voortgangsverslag over het tweede kwartaal van 2020 gepubliceerd met daarin de kwartaalstatistieken en ontwikkelingen. Hoogtepunten waren onder meer:

  • 163 277 nieuwe registraties van domeinnamen;
  • Slovenië staat met een groei van +4.8% bovenaan de lijst van landen met de hoogste registratiecijfers;
  • Een gemiddeld vernieuwingspercentage van 83.9%

Het totale aantal registraties is gezakt van 3 623 050 aan het eind van Q1 2020 tot 3 606 143 aan het eind van Q2 2020. Dit kan worden toegeschreven aan een hoger percentage schrappingen onder de registraties in het Verenigd Koninkrijk in het licht van de update van de .eu-registraties met betrekking tot Brexit.

Ontwikkelingen in de loop van het kwartaal waren onder meer:

  • Kick-off van de 7de jaarlijkse .eu Web Awards wedstrijd;
  • Partnerschap met het Coördinatiecentrum voor TLD .RU/.РФ voor het jaarlijkse EURid UNESCO-wereldverslag over IDN’s;
  • Versterking van onze samenwerking met de EUIPO en de Ecommerce Foundation ten voordele van kmo’s en .eu-winkels;
  • Brexit update met betrekking tot .eu-domeinnamen die zijn geregistreerd voor personen en ondernemingen die zich in het Verenigd Koninkrijk en Gibraltar bevinden: de Withdrawal Agreement tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU voorziet in een overgangsperiode tot 31 december 2020; vanaf 1 januari 2021, 00:00:00 CET, zal EURid de registratie van nieuwe domeinnamen door Britse registranten niet langer toestaan.
  • Ondersteuning van het ‘Water is Life’-project in Madagaskar ter compensatie van onze CO2-uitstoot in 2019.

Bekijk hier EURid’s Q2 2020 voortgangsrapport.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr