12:14 uur 02-02-2021

EURid maakt een groei van 3% bekend in het voortgangsrapport voor het vierde kwartaal

BRUSSEL, België–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft vandaag het voortgangsrapport voor het vierde kwartaal van 2020 gepubliceerd met de statistieken en ontwikkelingen over afgelopen kwartaal. Hoogtepunten waren onder meer:

– 268 296 nieuwe domeinnaamregistraties;

– Portugal is met een toename van +64.8% het land met de grootste groei;

– Een gemiddeld vernieuwingspercentage van 81.7%.

Het totale aantal geregistreerde domeinnamen groeide van 3.576.302 aan het einde van het derde kwartaal tot 3.684.984 aan het einde van het vierde kwartaal van 2020, een groei van 3%. Dit is te danken aan de voortdurende inzet van onze geaccrediteerde registrars, die .eu met verschillende campagnes hebben gepromoot.

Voorname ontwikkelingen in dit kwartaal waren onder meer:

– Bekendmaking van de winnaars van de .eu Web Awards 2020;

– De tweede editie van de .eu Live Talks met een presentatie over ‘Taking your Business Online’;

– De eerste vergadering van de Dynamic Coalition of Data and Trust;

– Codeweek initiatieven in vier landen.

Lees meer in EURid’s voortgangsrapport voor het vierde kwartaal van 2020.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr