11:45 uur 02-11-2021

EURID behaalt een jaarlijkse groei van 3,6% in het derde kwartaal van 2021

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Tijdens het derde kwartaal heeft EURid een geweldig jaarlijkse groei van 3,6% voor de .eu-topniveau-domein gerealiseerd. Verder kondigde het Europees register de uitbreiding van de burgerschapscriteria aan voor de inwoners van IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Tenslotte, werden de finalisten voor de 2021 .eu Web Awards onthuld.

Statistische hoogtepunten:

  • Het kwartaal eindigde met slechts 3.705.723 .eu-registraties, een jaarlijkse groei van 3,62% sinds oktober 2020;
  • 152.850 nieuwe domeinregistraties;
  • Letland maakt de hoogste groei door met een stijging van 6,8% aan registraties;
  • Gemiddeld renewal rate van 84,5%.

Andere ontwikkelingen in Q3:

  • EURid maakte de tien winnaars bekend van de SAFEonLINE kunstwedstrijd;
  • EURid informeerde de stakeholders dat de checks op COVID-gerelateerde domeinnamen tot 31 december 2021 zouden doorgaan;
  • EURid heeft bijna 48.000 Brexit-gerelateerde .eu-domeinnamen ingetrokken die niet in aanmerking kwamen met de eligibiliteitscriteria.

Voor meer informatie, raadpleeg EURid’s voortgangsrapport voor het derde kwartaal van 2021.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr