16:42 uur 14-07-2022

Jaarverslag 2021 van EURid laat een gezonde portefeuillegroei van 0,9% zien

EURid heeft haar jaarverslag voor 2021 gepubliceerd, met statistieken, prestaties en financiële cijfers.

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– De portefeuille van EURid is met 0,9% gegroeid ten opzichte van 2020, waarbij het totale aantal registraties op 3.713.804 domeinnamen is gekomen Het land met de hoogste jaarlijkse netto stijging was Portugal, met 52%. Duitsland heeft met meer dan een miljoen het hoogste aantal .eu-registraties, gevolgd door Nederland en Frankrijk.

In 2021 schrapte EURid meer dan 81.000 Brexit-gerelateerde domeinnamen, werd het bedrijf door de Europese Commissie geselecteerd om aan te blijven als registerbeheerder van het topleveldomein .eu tot oktober 2027, en bundelde het bedrijf de krachten met de Global Cyber Alliance voor het Domain Trust-project, met het gezamenlijke doel de beveiliging van het cyberecosysteem te verbeteren.

Een greep uit de andere prestaties in 2021:

  • Het topleveldomein .eu vierde zijn vijftiende jaargang waarin uitstekende service werd geleverd aan grote belanghebbenden. Ter gelegenheid daarvan werden 1000 bomen geplant om bij te dragen aan een groenere toekomst.
  • Aan de openbare website van EURid werd het toegankelijkheidsniveau AA toegekend, hetgeen staat voor optimale naleving.
  • Burgers van IJsland, Liechtenstein en Noorwegen komen nu ook in aanmerking voor .eu-registraties
  • De .eu Academy zette zich in voor het vormgeven van het digitale Europa van morgen, met webinars op maat die werden uitgevoerd in samenwerking met Europol, EUIPO, de Nederlandse overheid en de Universiteit van Pisa.
  • EURid maakte de zeven winnaars van de .eu Web Awards 2021 bekend tijdens een luisterrijk gala in Taormina, Sicilië.

Meer informatie: EURid Jaarverslag 2021.

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die de topleveldomeinen .eu, .ею en .ευ beheert, na een aanbestedingsprocedure en benoeming door de Europese Commissie. EURid werkt met meer dan 700 geaccrediteerde registratiekantoren. In het kader van de voortdurende inzet van het bedrijf voor gegevensbeveiliging is EURid al sinds 2013 gecertificeerd voor de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is tevens geregistreerd bij het EU Eco-Management and Audit Scheme (EMAS), waaruit blijkt dat het bedrijf zich inzet voor het milieu. Het hoofdkantoor van EURid bevindt zich in Diegem (België). Verder beschikt het bedrijf over regionale kantoren in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie: www.eurid.eu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr