12:05 uur 04-05-2021

EURid onthult in haar eerste kwartaal’s Voortgangsrapport dat Ierland de grootste registratiegroei doormaakt

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft vandaag haar Q1 2021 Voortgangsrapport gepubliceerd, waarin statistieken en ontwikkelingen voor het eerste kwartaal van 2021 worden gedeeld. De hoogtepunten zijn onder meer:

– 186,488 nieuwe domeinnaamregistraties;

– Ierland staat bovenaan de lijst met een groei van +9.3%;

– Een gemiddelde renewal rate van 79.3%.

Het totaal aantal registraties daalde licht van 3,684,984 (eind Q4 2020) tot 3,681,337 registraties (eind Q1 2021). Deze daling heeft vooral te maken met de verwijdering van Brexit-gerelateerde domeinnamen in het Verenigd Koninkrijk.

De belangrijkste ontwikkelingen gedurende deze kwartaal waren:

– Vereniging met Global Cyber Alliance voor het Domain Trust project;

– Lancering van de tweede editie van de SAFEonLINE kunstwedstrijd;

– Verlenging van de “SUSPENDED” status van Brexit-gerelateerde .eu- domeinnamen. In plaats van 31 maart 2021 is de datum verlengd tot 30 juni 2021;

– Implementatie van een KYC-tool: zorgt ervoor dat alle informatie in een door EURid beheerde database, accuraat en up-to-date is.

Hierover lees je meer in het Q1 2021 Voortgangsrapport van EURid.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

Contacteer EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr