12:08 uur 22-10-2020

EURid onthult in haar voortgangsverslag over het derde kwartaal van 2020 dat Letland de grootste registratiegroei doormaakte

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft vandaag haar voortgangsverslag over het derde kwartaal van 2020 gepubliceerd met daarin de kwartaalstatistieken en ontwikkelingen. Hoogtepunten waren onder meer:

– 143 871 nieuwe domeinnaamregistraties;

– Letland staat met +4,2% bovenaan de lijst van landen met de grootste groeicijfers;

– Een gemiddeld vernieuwingspercentage van 78,3%.

Het totale aantal registraties is gedaald van 3 606 143 aan het eind van het tweede kwartaal van 2020 tot 3 576 302 aan het eind van het derde kwartaal van 2020. De voortdurende inspanningen om kwaadaardige domeinnamen te bestrijden en de daling van het aantal registraties door Britse domeinnaamhouders die vanaf 1 januari 2021 niet meer voor registratie in aanmerking komen, vormen de kern van de daling.

De belangrijkste ontwikkelingen in de loop van het hele kwartaal waren onder meer:

– Het bekend maken van de nominaties voor de .eu Web Awards 2020;

– De lancering van .eu Live Talks met een lezing over “AI in your business”;

– De oprichting van een jeugdcomité dat het register zal adviseren over internetgovernance en over de promotie van het .eu-topniveaudomein;

– De lancering van de nieuwe Dynamic Coalition on Data and Trust (DC-DT) binnen de omgeving van het Internet Governance Forum.

Bekijk hier EURid’s voortgangsverslag voor het derde kwartaal van 2020.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

Contacteer EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr