09:00 uur 07-04-2021

Nu officieel een tiener – .eu wordt 15!

Vier samen met ons de tienerjaren van de Europese extensie

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Vandaag, op 7 April 2021, viert het .eu-TLD zijn vijftiende verjaardag.

15 prachtige jaren zijn verstreken sinds het .eu werd gelanceerd. Sindsdien heeft EURid zich aanzienlijk ontwikkeld en biedt het een TLD aan aan alle burgers en inwoners van de EU en de EER. Dankzij de lancering van de .ею (Cyrillisch schrift) en de .ευ (Grieks schrift) topleveldomeinnamen, evenals de implementatie van verschillende oplossingen zoals DNSSEC en APEWS, heeft EURid een veilige, stabiele, accurate en meertalige Europese omgeving online uitgebreid.

Marc Van Wesemael, General Manager van EURid, licht toe: “Vandaag vieren we vijftien jaar geweldige service aan onze stakeholders. Met 3,6 miljoen geregistreerde domeinnamen, blijven we onze activiteiten consolideren, onze processen vereenvoudigen en waarde toevoegen aan onze producten. We zijn vereerd voor de kans die wij kregen om deze belangrijke extensie te mogen beheren en te mogen dienen. We verheugen ons op de komende jaren.”

Het is belangrijk voor ons om alle geweldige .eu-gebruikers van deze laatste 15 jaar te herdenken en in de watten te leggen. Dit doen wij door getuigenissen te verzamelen en te delen, evenees door de jaarlijkse .eu Web Awards te organiseren. Hierbij eren we de meest indrukwekkende .eu-websites. Het nominatieproces voor de .eu Web Awards 2021 begint op 15 april.

”We hebben samengewerkt met onze geweldige gemeenschap van geaccrediteerde registrars, wiens volhardende steun en promotie van het .eu ons ons heeft geholpen om de extensie op te bouwen zoals we ze vandaag de dag kennen. Bedankt voor deze 15 fantastische jaren, we kijken ernaar uit om samen de .eu-reis voort te zetten! ” zegt Giovanni Seppia, Manager Externe Betrekkingen van EURid.

Om deze mijlpaal te vieren, willen we jullie uitnodigen op onze virtuele viering op 7 april om 12.30 uur (CEST). We hopen jullie daar allemaal te zien!

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr