12:27 uur 16-06-2020

Een jaar vol veranderingen en uitdagingen: EURid’s jaarverslag voor 2019 bespreekt de lancering van .ευ (.eu in het Grieks), de wijziging van de subsidiabiliteitscriteria en de lancering van APEWS om online misbruik te bestrijden

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft zijn jaarverslag uitgebracht met een overzicht van de statistieken, prestaties en financiën voor 2019.

2019 was een druk jaar voor EURid dankzij volgende ontwikkelingen:

  • Verlenging van haar dienstverleningsovereenkomst met de Europese Commissie
  • De publicatie van de nieuwe .eu-verordening die in oktober 2022 in werking moet treden
  • De lancering van de bijgewerkte criteria om in aanmerking te komen voor registratie van een .eu-domeinnaam door EU-burgers, ongeacht hun verblijfplaats
  • De invoering van de .ευ (.eu in het Grieks) na bijna tien jaar sinds de toepassing ervan binnen ICANN
  • De officiële start van het APEWS-systeem om mogelijk misbruik van registraties te voorkomen.

EURid won bovendien voor de tweede keer op rij het Registry of the Year op de CENTR Awards 2019, de Duitse Associatie van de Internet Industrie “eco://award” in de categorie Domeinnamen en de “Distinguished Paper Awards” van ACSAC voor het APEWS-systeem.

Wat de .eu-portefeuille betreft, zijn de totale netto registraties gedaald met 78.439 (van 3.684.750 tot 3.606.311) in vergelijking met 2018. De daling kan worden toegeschreven aan de versterkende maatregelen ter bestrijding van misbruiken en aan de onzekerheden in verband met de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU en de daaruit voortvloeiende maatregelen voor de registranten in het Verenigd Koninkrijk.

De landen met de grootste groei in termen van registraties waren Portugal met 72,9%, Noorwegen met 48,5% en Ierland met 44%.

Lees meer van EURid’s Jaarrapport van 2019

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Reelika Kirna, press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr