12:44 uur 07-05-2020

Coordination Center for TLD .RU/.РФ wordt partner van het jaarlijkse EURid UNESCO World Report on Internationalised Domain Names

Nieuwe enquête introduceert vragen over ondersteuning voor geïnternationaliseerde e-maildiensten

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Coordination Center for TLD .RU/.РФ, het Russische register voor domeinnamen, is partner geworden van het jaarlijkse EURid UNESCO World Report on Internationalised Domain Names (IDN’s). De studie brengt IDN-gegevens uit meerdere bronnen samen, waaronder een jaarlijks onderzoek naar landcode TLD-registers over de hele wereld.

In 2020 is de jaarlijkse IDN-enquête dankzij de input van het Coordination Center aanzienlijk uitgebreid met vragen over kwesties in verband met universele acceptatie – met name de inzet van IDN en geïnternationaliseerde e-mailadressen in ccTLD-registratiesystemen. Op initiatief van het Coordination Center zijn vragen toegevoegd over de IDN-formats die beschikbaar zijn in de systemen van de registers en WHOIS-diensten (de online opzoekingsdiensten voor informatie over domeinnamen). Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de adoptie van relevante technische standaarden wat vandaag de dag misschien wel het meest urgente onderwerp is voor verdere promotie van geïnternationaliseerde domeinnamen. In het onderzoek wordt ook gevraagd of registers geïnternationaliseerde e-mailmailboxen beschikbaar kunnen stellen voor gebruik door registers en registranten en hoe registers geïnternationaliseerde karaktersets in mailservers kunnen ondersteunen.

“Het belangrijkste doel van de uitgebreide enquête is om meer informatie te verkrijgen over hoe ccTLD-registers in verschillende regio’s IDN’s en geïnternationaliseerde e-mailmailboxen ondersteunen. Ook willen we graag meer weten over welke technische oplossingen hiervoor worden gebruikt op het niveau van de registers en welke geïnternationaliseerde email testbeds er reeds in gebruik zijn voor eindgebruikers in verschillende landen. We hopen dat onze respondenten hun resultaten en bevindingen op dit gebied zullen delen”, aldus hoofdanalist van het Coordination Center en voorzitter van Universal Acceptance Local Initiative, Maria Kolesnikova.

“We zijn verheugd om de samenwerking met het Coordination Centre for TLD .RU/.РФ op te starten. We hebben er alle vertrouwen in dat het IDN World Report niet alleen een opslagplaats van IDN-data zal worden, maar ook een van IDN best practices om de IDN wereldwijde gemeenschap te ondersteunen”, aldus Giovanni Seppia, External Relations manager van EURid.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Over Coördinatiecentrum voor TLD .RU/.РФ

Coördinatiecentrum voor TLD .RU/.РФ is een register van twee landcode TLD’s: – .RU en .РФ. De algemene missie van Coördinatiecentrum is de ontwikkeling van het internet in Rusland volgens de belangen van de nationale en wereldwijde internetcommunities zeker te stellen. Het Coördinatiecentrum is bevoegd om de voorwaarden voor domeinnaamregistraties in de .RU en de .РФ vast te stellen, registers te accrediteren en veelbelovende projecten met betrekking tot de ontwikkeling van de Russische TLD’s te leiden. Het Coördinatiecentrum ondersteunt sociale en technologische projecten voor verdere promotie en uitbreiding van het internet. Meer informatie is te vinden op: https://cctld.ru/

Contacts

Contacteer EURid
Reelika Kirna

press@eurid.eu

Contacteer Het Coördinatiecentrum
Vika Bunchuk

pr@cctld.ru

Check out our twitter: @NewsNovumpr