11:42 uur 13-02-2020

EURid maakt zijn voortgangsverslag over het vierde kwartaal van 2019 bekend

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft vandaag zijn voortgangsverslag over het vierde kwartaal van 2019 gepubliceerd met daarin de kwartaalstatistieken, de ontwikkelingen en het overzicht van de categorisering van de .eu-website.

Hoogtepunten waren onder meer:

– Drie belangrijke releases;

– 161 690 nieuwe registraties van domeinnamen;

– Noorwegen staat met +10,9 % bovenaan de lijst van landen met de hoogste groeicijfers;

– Een gemiddeld vernieuwingspercentage van 80%

Het totale aantal registraties daalde van 3.617.536 aan het eind van Q3 tot 3.606.311 aan het eind van Q4. Dit wordt toegeschreven aan de voortdurende onzekerheid rond Brexit en de .eu-extensie.

Ontwikkelingen in de loop van het kwartaal waren onder meer:

– deelname aan het Codeweek-initiatief voor het vierde jaar op rij, met tien gratis workshops en interactieve sessies voor kinderen en leerkrachten;

– het winnen van de Registry of the Year bij de 2019 CENTR Awards;

– de lancering van de nieuwe geschiktheidscriteria, waarbij de registratie van .eu-domeinnamen wordt uitgebreid tot alle EU-burgers die over de hele wereld wonen;

– toevoeging van een derde extensie aan de portefeuille – .ευ, de .eu in het Grieks;

– de lancering van het Abuse Prediction and Early Warning System (APEWS) om mogelijk kwaadaardige registraties op te sporen.

Andere hoogtepunten van het kwartaal waren het 2019 .eu Web Awards Gala op 20 november in Brussel waar de winnaars bekend werden gemaakt, het winnen van de Eco (Association of the Internet Industry) Award voor ons APEWS platform in de Domain Category op 21 november en de presentatie van het 2019 IDN World Report op de IGF-bijeenkomst in Berlijn op 27 november.

Klik hier voor het EURid-voortgangsverslag van het vierde kwartaal van 2019.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid

Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr