12:32 uur 14-11-2019

.ευ (.eu in het Grieks) gaat live

Vanaf vandaag, 14 november 2019, voegt EURid een derde uitbreiding toe aan zijn portfolio. Naast .eu (Latijns schrift) en .ею (Cyrillisch schrift) is het nu mogelijk om domeinnamen onder .ευ (Grieks schrift) te registreren.

DIEGEM, België–(BUSINESS WIRE)– De lancering van het .eu in het Grieks is een nieuwe mijlpaal in de .eu-geschiedenis en in de lopende campagne ter ondersteuning van online meertaligheid, na de invoering van het .eu in het Cyrillisch in juni 2016.

“Het .eu-domein in het Grieks zal eindgebruikers in staat stellen om te genieten van de volledige ervaring met geïnternationaliseerde domeinnamen in het Grieks, aangezien Griekse domeinnamen onder de Griekse extensie zullen worden geregistreerd. We hebben hard gewerkt om de .eu in het Grieks te laten delegeren door ICANN/IANA en we zijn onze branchegenoten dankbaar voor hun steun gedurende een proces dat al tien jaar duurt. We zijn verheugd om de Griekse extensie toe te voegen aan de lijst van functies voor onze registrators en registranten”, aldus Giovanni Seppia, EURid External Relations Manager.

EURid zal de basisregel dat het schrift van het tweede niveau moet overeenstemmen met het top-level schrift handhaven. Dit betekent dat alle huidige domeinnamen die in het Grieks onder .eu (Latijns schrift) geregistreerd zijn, een driejarige “schriftaanpassingsfase” zullen ondergaan. Alle beleidslijnen, procedures en functies die momenteel beschikbaar zijn voor .eu (zoals overdrachten, bulktransfers, meerjaarlijkse overdrachten, DNSSEC, DNSSEC, registervergrendeling, enz.) zullen ook van toepassing zijn op .ευ

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid

Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr