10:30 uur 04-11-2019

EURid Q3 2019 voortgangsverslag van EURid is nu beschikbaar

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft vandaag zijn voortgangsverslag over het derde kwartaal van 2019 gepubliceerd, waarin de kwartaalstatistieken en -ontwikkelingen worden gedeeld. Hoogtepunten zijn onder meer:

– 166.984 nieuwe domeinnaamregistraties werden geregistreerd;

– Portugal staat met +39,2% groei bovenaan de lijst van landen met de grootste groei;

– Het gemiddelde vernieuwingspercentage bedroeg 78,3%.

Het totale aantal registraties daalde van 3.623.691 op het einde van het tweede kwartaal tot 3.617.536 op het einde van het derde kwartaal. Dit kan worden toegeschreven aan een voortdurende onzekerheid rond Brexit en de .eu-extensie. De constante stijging in Portugal is echter een gevolg van promoties van lokale en externe registraties.

Ontwikkelingen doorheen het kwartaal bevatten ook:

– EURid is begonnen met het gebruik van RcodeZero DNS Anycast-technologie mogelijk gemaakt door nic.at.

– Onderzoekers van de KU Leuven publiceerden in samenwerking met EURid een derde paper over de identificatie van kwaadaardige domeinnamen.

– Er werd een speciale pagina gepubliceerd voor de lancering van de .ευ (.eu in het Grieks) die gepland is voor 14 november 2019.

– De vergoeding voor een basis ADR-procedure voor .eu werd verder afgetrokken.

Een belangrijke ontwikkeling ten opzichte van het derde kwartaal was de onthulling van de finalisten van de 2019 .eu Web Awards. In totaal kwamen er 139 genomineerden met meer dan 5.500 stemmen voor de nominatie- en stemperiode voor de 6e editie van de .eu Web Awards in aanmerking voor de .eu Web Awards. De 15 finalisten worden uitgenodigd om het gala op 20 november 2019 in Brussel bij te wonen, waar de winnaars worden bekendgemaakt.

Klik hier voor het voortgangsverslag van Q3 van 2019 van EURid.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid

Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr