06:30 uur 19-10-2019

EURid lanceert nieuwe domeinnaamcriteria

Vanaf vandaag, 19 oktober 2019, zullen EU-burgers overal ter wereld hun eigen .eu- of .ею-domeinnaam kunnen registreren.

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Het internetdomein .eu is de op zeven na grootste landextensie op het internet en sinds oktober 2019 hebben we meer dan 3,6 miljoen registraties over heel Europa. Sinds het internetdomein in 2006 werd gelanceerd, kwamen enkel personen die in de lidstaten van de EU en de EER woonden in aanmerking om een .eu-domeinnaam te registreren. Om aan de behoeften van de voortdurend veranderende digitale omgeving te voldoen, werd echter beslist de criteria voor de registratie van een .eu-domein te versoepelen en uit te breiden naar alle EU-burgers overal ter wereld.

Wereldwijd wonen er miljoenen Europeanen buiten Europa. Met deze versoepeling hopen we al deze personen die ver van hun geboorteland wonen een persoonlijk online platform te geven waarlangs ze hun verhalen kunnen delen met hun gezin en vrienden thuis.

“We zijn verheugd de registratiecriteria te kunnen uitbreiden naar EU-burgers overal ter wereld. Het .eu-domein staat daarmee dichter bij onze ambities, verwezenlijkingen en dromen. Het is een brug die u met uw vrienden en familie verbindt, zelfs wanneer u buiten de EU woont, en die altijd uw wortels, uw perspectief en uw culturele waarden zal weergeven.” – Marc van Wesemael, CEO van EURid.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

Perscontact:
EURid

Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr