10:00 uur 14-08-2019

EURid Q2 2019 voortgangsrapport nu beschikbaar

Brussel, België–(BUSINESS WIRE)– vandaag heeft EURid zijn voortgangsrapport over het tweede kwartaal van 2019 gepubliceerd, met zijn kwartaalstatistieken en -ontwikkelingen. Hoogtepunten zijn onder meer:

  • In het tweede kwartaal zijn 164.906 nieuwe domeinnamen geregistreerd;
  • Ierland voert de lijst aan van de landen met de hoogste groei (+18%);
  • Het gemiddelde hernieuwingspercentage was 82,3%, 4% meer dan in het eerste kwartaal.

Aan het einde van het kwartaal waren er 3.623.691 .eu registraties. De sterke toename in Ierland zou in verband gebracht kunnen worden met de Brexit en de gevolgen daarvan voor .eu-domeinnaamhouders in het Verenigd Koninkrijk. Sommige Britse domeinnaamhouders hebben mogelijk de kans gehad om domeinnamen over te dragen aan hun filialen in andere landen van de EU of de Europese Economische Ruimte, bijvoorbeeld het aangrenzende Ierland.

Traditiegetrouw heeft het tweede kwartaal een hoog vernieuwingspercentage. Dit komt door de lancering van de .eu domeinnaamregistratie in april 2006. Dat is ook de maand waarin de meeste .eu-domeinnamen werden geregistreerd. Het vernieuwingspercentage van het tweede kwartaal laat zien dat registranten van het eerste uur sterk blijven vertrouwen op hun .eu-domeinnaam.

Ontwikkelingen gedurende het kwartaal omvatten ook:

  • De concessieovereenkomst met de Europese Commissie werd verlengd tot 12 oktober 2022;
  • EURid en EUIPO hebben hun samenwerking verstevigd;
  • EURid heeft bijgedragen aan de herbebossing van Monchique in Portugal en het Ugandese Borehole Rehabilitation project in Oeganda om zijn CO2-uitstoot te compenseren;
  • ICANN heeft de voltooiing aangekondigd van de stringevaluatie voor de IDN ccTLD “ευ” (xn--qxa6a), .eu in het Grieks.

Bekijk hier EURid’s Q2 2019 voortgangsrapport.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

EURid

Reelika Kirna

press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr