17:34 uur 17-06-2019

EURid heeft zijn voetafdruk sinds 2012 met 94 procent gereduceerd

De afgelopen jaren heeft EURid verscheidene wereldwijde duurzaamheidsinitiatieven ondersteund in het kader van zijn CO2-compensatieplan. In 2019 opteerde EURid voor het herbebossingsproject in de Portugese regio Monchique. Bovendien heeft de organisatie haar jaarlijkse EMAS-audit met succes afgewerkt.

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid, de non-profitorganisatie die de eu- en .ею-topniveaudomeinen beheert, is de eerste Europese TLD-beheerder die al sinds 2011 deelneemt aan het Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) van de EU. Sindsdien heeft EURid de milieu-impact van zijn activiteiten regelmatig geanalyseerd en de conformiteit van zijn strategieën en procedures zorgvuldig opgevolgd. Net als de voorbije vier jaar werd EURid in het tweede kwartaal van 2019 aan een audit onderworpen om de CO2-uitstoot van het afgelopen jaar in kaart te brengen. Het resultaat van dat onderzoek was 135 ton CO2eq, een daling met 94 procent in vergelijking met 2012.

“Die koolstofneutraliteit hebben we bereikt dankzij diverse acties en de compensatie van de geëvalueerde emissies. We waren en zijn nog steeds een van de eerste bedrijven in onze sector die verslag uitbrengen over ons engagement om het milieu te beschermen, aldus CEO Marc Van Wesemael.

Via EMAS heeft EURid de gelegenheid gekregen om tal van wereldwijde duurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen, zoals het Borehole Project in Oeganda, het Ecomapuà Project in het Amazonewoud, het Dak Rung Hydropower Project in Vietnam, en het herbebossingsinitiatief in het Portugese Monchique in 2019.

Giovanni Seppia, External Relations Manager, legt uit: “In de zomer van 2018 werd de regio van Monchique (Portugal) in de as gelegd door vernietigende bosbranden. De komende jaren zullen er duizenden bomen worden geplant in de regio en EURid is verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de inspanningen om de verloren gegane fauna en flora te herstellen.”

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: http://www.eurid.eu/.

Contacts

EURid
Reelika Kirna
press@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr