15:47 uur 16-05-2019

EURid toont tools voor het bestrijden van online fraude tijdens DES2019

EURid, het Europees register van .eu- en .ею-domeinnamen, neemt deel aan de Digital Enterprise Show 2019 met een stand en een presentatie over haar werkzaamheden ter bestrijding van fraude in de domeinnaamomgeving.

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Is het mogelijk om internetfraude te voorkomen voordat deze zich voordoet? Dit is de vraag die EURid stelt aan deelnemers aan de Digital Enterprise Show (DES2019) op de IFEMA Madrid-locatie (21 tot 23 mei) waar EURid een stand zal hebben (B231).

Voor EURid, als de organisatie die de .eu- en .ею-topleveldomeinen beheert, is online veiligheid en vertrouwen een topprioriteit. Op 22 mei om 17.00 uur lokale tijd in het Blue Stage Auditorium zal Jordi Iparaguirre, EURid’s Innovation Manager, een presentatie geven over detectie en preventie van internetfraude en hoe EURid bijdraagt aan een veiliger handelsnetwerk voor internetgebruikers, merken en bedrijven.

De Innovatieafdeling van EURid past algoritmen en heuristieken toe om te anticiperen op en fraude te detecteren met domeinnamen. Deze informatie wordt regelmatig gedeeld met wetshandhavingsautoriteiten en andere instanties die cybercriminaliteit bestrijden.

Tijdens de drie dagen van het evenement zullen de vertegenwoordigers van EURid (stand B231) bezoekers verwelkomen om ze informeren over waarom het .eu-domein de beste optie is om hun online identiteit op te bouwen.

Over EURid
EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: http://www.eurid.eu/.

Contacts

Perscontact:
EURid
Reelika Kirna
reelika.kirna@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr