14:38 uur 15-04-2019

Het jaarverslag van EURid voor 2018 onthult sterke groei in zes landen en grote acties om misbruik tegen te gaan

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft vandaag zijn jaarverslag gepubliceerd, met een overzicht van de statistieken, resultaten en de balans van 2018.

De landen die de grootste groei hebben gezien op het vlak van registraties waren Cyprus, Portugal, Roemenië, Ierland en Noorwegen (een EEA-land). Portugal was ook het land met de grootste groei in registraties in 2017. Enkele verwezenlijkingen in 2019 zijn hoogtepunten zoals het partnerschap tussen EURid en IACC om cybercriminaliteit te bestrijden, het zuiverwaterinitiatief in Uganda ter compensatie van onze CO2-uitstoot in 2017, de EMAS-registratie die bevestigd is tot 2021 en de overeenkomst tussen de EU-instellingen omtrent de nieuwe regelgeving voor het .eu-topniveaudomein.

In vergelijking met 2017 is het totale nettocijfer voor registraties afgenomen met 130.305 (van 3.815.055 naar 3.684.750). Het aantal domeinnamen met een DNSSEC-validatie is toegenomen met 69.724 (van 443.600 naar 513.324).

De daling in het totale aantal registraties kan worden verklaard door twee factoren. Enerzijds speelt de daling in het aantal nieuwe registraties in het Verenigd Koninkrijk een rol (hoofdzakelijk omdat het Verenigd Koninkrijk vertrekt uit de EU, wat ertoe geleid heeft dat het land in één jaar van de vierde plaats als .eu-markt gedaald is naar de zesde plaats). Anderzijds heeft EURid meer inspanningen geleverd om een betrouwbare en veilige .eu-naamruimte te bouwen, wat geleid heeft tot de opschorting van 35.000 domeinnamen in de tweede helft van 2018.

Lees er meer over in het jaarverslag van EURid voor 2018.

Over EURid
EURid is de non-profitorganisatie die de .eu- en .ею-TLD’s beheert, volgend op een aanbestedingsproces en een benoeming door de Europese Commissie. EURid werkt met meer dan 700 geaccrediteerde registers en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar voortdurende inzet voor gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is ook geregistreerd bij het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) als uiting van haar engagement voor het milieu. Meer informatie op: www.eurid.eu.

Perscontact
Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen via press@eurid.eu.

Contacts

Jaime Camacho Garcia
jaime.camachogarcia@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr