12:54 uur 21-01-2019

Voormalige commandant van de Estlandse strijdkrachten, Generaal Riho Terras, treedt toe tot het team van Milrem Robotics

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– Generaal (buiten dienst) Riho Terras, die 7 jaar lang in dienst was als de Commandant van de Estlandse strijdkrachten en in december 2018 met pensioen ging, treedt toe tot het team van Milrem Robotics, een van de toonaangevende ontwikkelaars van gevechtssystemen, om de leiding op zich te nemen van de afdeling Defensie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190121005183/nl/

The CEO and owner of Milrem Robotics Kuldar Vaarsi (left) and the new Director of the Defence Divisi ...

The CEO and owner of Milrem Robotics Kuldar Vaarsi (left) and the new Director of the Defence Division Gen (ret) Riho Terras. (Photo: Business Wire)

De belangrijkste verantwoordelijkheden van Generaal Terras worden het oprichten van internationale teams voor bedrijfsontwikkeling en programmaondersteuning, leiding geven aan de versterking van de positie van het bedrijf op de defensiemarkt, en het introduceren van specifieke eindgebruikerskennis in de strategische R&D-activiteiten van het bedrijf.

“Door zijn sterke achtergrond en ervaring, bevindt Generaal Terras zich in een uitstekende positie om de internationale aanwezigheid van het bedrijf te versterken en onze teams wereldwijd uit te bouwen,” aldus Kuldar Väärsi, CEO en eigenaar van Milrem Robotics. “Ons doel is eerste keus te zijn bij elk aankomend grondroboticaprogramma wereldwijd,” vervolgt hij.

“Gedurende mijn zeven jaar als Commandant der Strijdkrachten van Estland en als lid van de Militaire Commissie van de NAVO en de EU heb ik aanzienlijke kennis opgedaan en een internationaal netwerk opgebouwd. Mijn bijzondere belangstellingsgebieden waren de ontwikkeling van storings- en cybertechnologieën,” aldus Generaal Riho Terras.

Verder werkte Generaal Terras tijdens het Estlandse voorzitterschap van de EU intensief mee aan de lancering van het Europese defensietechnologieproject en PESCO.

“Over de afgelopen 10 jaar is Estland erin geslaagd een toekomstgerichte moderne defensiesector tot stand te brengen, met baanbrekende technologieën als THeMIS, het onbemande grondvoertuig van Milrem Robotics,” voegt Generaal Terras toe.

Generaal Terras neemt verder de leiding op zich van de ontwikkeling van defensiecapaciteiten binnen het EDIDP-programma Modular Unmanned Ground Systems (MUGS), geleid door Milrem Robotics. De doelstelling van het project is het verhogen van het situationeel bewustzijn en de bescherming van de slagkracht van grondeenheden, het verlichten van de werklast van de soldaat, het versnellen van de inzet, het verhogen van de interoperabiliteit en het verlagen van de kosten van grondtroepen.

Milrem Robotics heeft grote uitbreidingsplannen voor de komende vijf jaar. In januari richtte Milrem Robotics een dochteronderneming op in Zweden om te kunnen beschikken over bekwame en ervaren technici.

“De markt voor grondrobotica staat aan het begin van exponentiële groei en onze producten zijn uitstekend gepositioneerd. We voorzien aanzienlijke groei van onze omzet in 2019, en het aantal werknemers zal stijgen van 85 in 2018 naar meer dan 130 dit jaar,” aldus Kuldar Väärsi.

Het bedrijf richt zich verder op de commerciële markt (hulpdiensten, grensbewaking, mijnbouw en landbouw) onder de handelsnaam Sinrob (Singular Robotics).

Over Milrem Robotics

Milrem Robotics is een Estlands bedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op de productie van onbemande grondvoertuigen, de ontwikkeling van robotgevechtsoplossingen en de uitvoering van gevechtsanalyse op operationeel en doctrinair niveau. Milrem Robotics heeft samengewerkt met enkele van de voornaamste toonaangevende bedrijven binnen de sector, zoals Lockheed Martin, Raytheon, MBDA, QinetiQ, Nexter, KMW, Diehl Defence, Kongsberg, ST Engineering, FN Herstal, Safran, CNIM, EOS, Tencate, enzovoort.

Het belangrijkste product van het bedrijf is het onbemande grondvoertuig THeMIS, dat kan worden gebruikt voor diverse defensietoepassingen.

Meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=gDJdEY1VcPo&t

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gert Hankewitz
Export Director
gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr