15:00 uur 12-12-2018

UGV’s Milrem Robotics met succes getest door Britse troepen

SALISBURY, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Vier onbemande grondvoertuigen (UGV’s) van Milrem Robotics en QinetiQ Titan werden gedurende drie weken onderworpen aan strenge tests door Britse troepen tijdens het Army Warfighting Experiment 2018 (AWE18) – Autonomous Warrior (Land). Met vier voertuigen was Milrem Robotics de best vertegenwoordigde producent van onbemande grondvoertuigen tijdens deze oefening.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181212005415/nl/

Met vier voertuigen was Milrem Robotics de best vertegenwoordigde producent van UGV's tijdens het Ar ...

Met vier voertuigen was Milrem Robotics de best vertegenwoordigde producent van UGV’s tijdens het Army Warfighting Experiment. (Foto: Business Wire)

“Het belangrijkste doel van dit experiment, dat vorige week werd afgesloten, was om te bepalen op welke manier onbemande technologie de overlevingskans en efficiëntie van soldaten op het moderne slagveld kan vergroten,” aldus (Cpt, ret) Juri Pajuste, Program Director bij Milrem Robotics, die deelnam aan de oefeningen.

De test werd uitgevoerd in drie fasen: gevechtsoperaties uitvoeren zonder gebruik van nieuwe technologie; gevechtsoperaties uitvoeren met gebruik van nieuwe technologie, maar zonder wijziging van tactiek; en tot slot gevechtsoperaties uitvoeren met gebruik van nieuwe technologie en aanpassing van tactiek naargelang de capaciteit geboden door de nieuwe technologie. De UGV’s werden gebruikt in een aantal verschillende rollen met missies in stedelijk, open en bebouwd gebied.

“De feedback van de gebruikers was bijzonder positief. Ze waren verrast over de flexibiliteit en duurzaamheid van de UGV’s van Milrem”, voegt Pajuste eraan toe. Van de vier door Milrem Robotics ontwikkelde UGV’s werden er twee geïmplementeerd door Milrem Robotics en twee door QinetiQ. Bij de door Milrem ingezette systemen was één geconfigureerd als een voertuig voor evacuatie van slachtoffers en logistieke ondersteuning en het tweede voertuig was uitgerust met een multi-rotor kabeldrone pod geleverd door Threod Systems.

Een van de vier UGV’s was TITAN Strike, een prototype systeem uitgerust met een Kongsberg station voor afstandswapens, dat volledig op afstand wordt bediend en dat gebruikmaakt van het Pointer-systeem van QinetiQ als een manier om de capaciteit met infanterie te voet te integreren. Het tweede systeem, TITAN Sentry, was ook uitgerust met Pointer en een sensor suite met elektro-optische en thermische beeldvormingscamera’s en een slagveldradar geleverd door Hensoldt.

Keith Mallon, campagneleider bij QinetiQ, zei: “AWE 18 is het sluitstuk van maanden hard werk aan het volledig ontwikkelen van TITAN Sentry en TITAN Strike. Het was een genoegen om samen te werken met Milrem Robotics en we kijken ernaar uit om in de toekomst samen te werken met het wereldwijd toonaangevende THeMIS-platform.”

QinetiQ gebruikte een van de 2 TITAN-platforms ook in een logistieke configuratie als onderdeel van zijn werkzaamheden voor de Autonomous Last Mile Resupply challenge in het Verenigd Koninkrijk, waar demonstraties werden gegeven naast AWE18.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Gert Hankewitz
Export Director
gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr