11:21 uur 25-10-2018

Q3 2018 – 173 187 nieuwe registraties voor .eu-extensie

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid, de beheerder van de .eu- en .ею-domeinnamen, heeft zijn Voortgangsrapport voor Q3 2018 over de status van de extensies .eu en .ею gepubliceerd.

Hoogtepunten van Q3:

  • Er werden 173 187 nieuwe domeinnamen geregistreerd.
  • Portugal staat bovenaan de lijst van snelst groeiende landen met een groei van +11,0%.
  • Er werden 14 ADR-zaken ingediend.
  • Het gemiddelde vernieuwingspercentage was 74%, een daling met 8% sinds Q2;

Het totale aantal registraties is afgenomen van 3 790 450 op het einde van Q2 naar 3 747 879 op het einde van Q3. Dat kan verklaard worden door de extra maatregelen van EURid om het misbruik van domeinnamen met een .eu aan te pakken. Tot nu toe werden er in 2018 al 36 336 corrupte domeinnamen geschorst, waarvan 11 760 alleen al in juni van Q2.

Bovendien is het mogelijk dat de onzekerheid rond de Brexit en de .eu-extensie een rol heeft gespeeld in deze algemene daling. EURid blijft wachten op een officiële beslissing van de Europese Commissie in deze zaak. Volg de specifieke Brexit-webpagina van EURid voor updates.

Ontwikkelingen in Q3:

Een belangrijke ontwikkeling in Q3 was de bekendmaking van de finalisten van de .eu Web Awards 2018. In het totaal verzamelde de nominatie- en stemperiode voor de vijfde editie van de .eu Web Awards meer dan 130 genomineerden met meer dan 9.500 stemmen. De finalisten worden uitgenodigd op het gala van 21 november 2018, waar de winnaars zullen worden onthuld.

De winnaars zullen op 22 november 2018 worden gepubliceerd op de webawards.eurid.eu.

Bekijk hier het voortgangsrapport van EURid voor Q3 2018. (link toevoegen)

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

 

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
Christopher.nicastro@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr