14:14 uur 25-09-2018

Conclusies van IDN World Report 2018 duiden op negatieve IDN-groei in 2017

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– De bevindingen van het IDN World Report 2018 werden gepubliceerd op idnworldreport.eu.

De belangrijkste conclusies op een rijtje:

De grootste uitdaging voor het grootschalige gebruik van IDN’s blijft hun beperkte bruikbaarheid:

  • in e-mail,
  • online gebruikersnamen,
  • en zelfs in browsers, toepassingen en toestellen, waaronder het Internet Der Dingen.

“De vooruitgang verloopt traag en er wordt onvoldoende prioriteit gegeven aan deze uitdaging, ondanks bepaalde tekenen van vooruitgang. Er moet dan ook dringend actie worden ondernomen door alle stakeholders, inclusief beleidsmakers, fabrikanten en softwareverkopers,” benadrukt Emily Taylor, hoofdauteur van het IDN World Report.

Het IDN World Report-onderzoeksteam, bestaande uit EURid, UNESCO en Verisign voert al sinds 2011 een jaarlijks onderzoek uit naar de taal van websites gekoppeld aan IDN’s, en dat met de steun van de regionale ccTLD-organisaties (CENTR, APTLD, LACTLD)

Bekijk het IDN World Report 20018 op idnworldreport.eu.

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

 

 

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
Christopher.nicastro@eurid.eu

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr