12:07 uur 10-09-2018

EURid kondigt finalisten van .eu Web Awards 2018 aan

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid, de beheerder van de .eu- en .ею-domeinnamen, heeft de zestien finalisten voor de .eu Web Awards 2018 vrijgegeven.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180910005368/nl/

2018 .eu Web Awards Finalists. (Graphic: EURid)

2018 .eu Web Awards Finalists. (Graphic: EURid)

De finalisten van de .eu Web Awards 2018 zijn:

 • Leaders
  • Dodoni.eu (Griekenland)
  • Unicreditgroup.eu (Italië)
  • Sorbum.eu (Litouwen)
 • Rising Stars
  • Sitegeek.eu (Griekenland)
  • Naturalself.eu (België)
  • Macty.eu (België)
 • Laurels
  • Fetfx.eu (Italië)
  • Irsus.eu (Hongarije)
  • Golabz.eu (Duitsland)
 • Better World
  • Ydata.eu (Griekenland)
  • Stardustproject.eu (Spanje)
  • Rezbuildproject.eu (Spanje)
 • House of .eu
  • Socialeurope.eu (Verenigd Koninkrijk)
  • Visitnaples.eu (Italië)
  • Visitheraklion.eu (Griekenland)
  • Startupitalia.eu (Italië)

“We zijn bijzonder tevreden met de finalisten van de .eu Web Awards 2018. Heel wat fantastische websites hebben dit jaar nek-aan-nek gestreden. De zestien genomineerden hebben hun plaats dan ook dubbel en dik verdiend,” aldus Giovanni Seppia, External Relations Manager van EURid.

In het totaal verzamelde de nominatie- en stemperiode voor de vijfde editie van de .eu Web Awards meer dan 130 genomineerden met meer dan 9.500 stemmen. Bovendien heeft de categorie ‘House of .eu’ vier finalisten omdat twee kandidaten precies evenveel stemmen behaalden.

Nu de finalisten van de .eu Web Awards 2018 bekend zijn, richt EURid zijn aandacht op het organiseren van de galaceremonie op 21 november in Brussel (België), waar de winnaar van elke categorie bekend wordt gemaakt.

EURid wil alle deelnemers van dit jaar bedanken en deelnemers die dit jaar niet bij de gelukkigen waren aanmoedigen om volgend jaar opnieuw deel te nemen.

Volg de .eu Web Awards 2018 op onze sociale media via de hashtag, #2018euWA.

De .eu Web Awards is een onlinewedstrijd, ontworpen om de beste websites met een .eu- of .ею-extensie in de kijker te zetten, en dat in vijf categorieën. Meer informatie over de .eu Web Awards is beschikbaar op https://webawards.eurid.eu/.

Een fotogalerij van eerdere galaceremonies van de .eu Web Awards vindt u op http://events.eurid.eu/.

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

 

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
Christopher.nicastro@eurid.eu