15:13 uur 02-08-2018

Q2 2018 – Naar een meer betrouwbare .eu-omgeving

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid, de beheerder van de .eu- en .ею-domeinnamen, heeft zijn vooruitgangsrapport voor Q2 2018 over de status van .eu en .ею gepubliceerd.

Hoogtepunten van Q2:

  • Er waren 171.843 nieuwe domeinnaamregistraties;
  • Roemenië staat bovenaan de lijst van snelst groeiende landen met een groei van 28,2%;
  • Er werden 19 procedures van alternatieve geschillenbeslechting (ADR) aangevraagd;
  • Het gemiddelde vernieuwingspercentage was 82,2%, een stijging van 3% sinds Q1;

Het totale aantal registraties is afgenomen, van 3.824.289 op het einde van Q1 naar 3.790.450 op het einde van Q2. Dat kan verklaard worden door de extra maatregelen van EURid om het misbruik van domeinnamen met een .eu-extensie aan te pakken. Tot nu toe zijn in 2018 36.336 corrupte domeinnamen geschorst, waarvan 11.760 alleen al in juni van Q2. Bovendien is het mogelijk dat de onzekerheid rond de Brexit en de .eu-extensie een rol heeft gespeeld in deze algemene daling.

Ontwikkelingen in Q2:

Een grote ontwikkeling in Q2 was de MOU tussen EURid en IACC. Deze samenwerking is gebaseerd op de uitwisseling van kennis en ondersteuning met betrekking tot cybercriminaliteit in het algemeen en vervalsing en piraterij in het bijzonder, en dat binnen de extensies .eu en .ею. De organisaties zullen gezamenlijke inspanningen leveren, statistische gegevens en trends in verband met cybercriminaliteit uitwisselen en het engagement aangaan om samen te werken aan projecten die worden opgezet om het probleem aan te kaarten.

Klik hier om het vooruitgangsrapport van EURid voor Q2 2018 te bekijken.

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

 

 

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
Christopher.nicastro@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr