12:21 uur 11-07-2018

EURid, het .eu register, steunt voor tweede jaar het Clean Water Initiative in Uganda

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid, het register dat de .eu en .ею domeinen beheert, steunt het Ugandese Borehole-project om zijn CO2-uitstoot van 2017 te compenseren. In 2017 was de totale CO2-voetafdruk van een .eu domeinnaam 0,035. De totale CO2-voetafdruk voor een .eu domeinnaam in 2016 was 0,039. Dat is meer dan 10% minder op een jaar tijd.

De basisvereiste om te overleven is water. In de Dokolo-, Otuke- en Alebtong-gemeenschappen in Uganda kan het voor families een zware last zijn om veilig drinkwater te vinden. Vrouwen en kinderen moeten grote afstanden te voet afleggen om water te halen. Bovendien is het mogelijk dat water uit rivieren dodelijke verontreinigingen bevat. Daarom moet het water gekookt worden vóór inname, wat de situatie nog moeilijker maakt voor de families en het milieu, vanwege het brandhout dat daarvoor nodig is.

Het doel van het Ugandese Borehole-project is om deze situatie te verbeteren door, in samenwerking met lokale gemeenschappen, kapotte boorgaten te herstellen en de toegang tot zuiver, veilig drinkwater te verlenen. De voordelen van het project zijn zowel ecologisch en sociaal, bijvoorbeeld:

  • Het behoud van de huidige bossen en habitats voor dieren in de regio’s;
  • Minder erosie en verlies van voedingsstoffen door de bestaande bossen te beschermen;
  • Minder ziekte veroorzaakt door het drinken van besmet water;
  • Betere toegang tot vers drinkwater.

Giovanni Seppia, External Relations Manager bij EURid, merkte op: “Het is voor ons heel bijzonder om voor het tweede jaar op rij een boorgatproject in Uganda te steunen. We voelen ons verantwoordelijk voor het toekomstige welzijn van de Ugandezen en willen zeker zijn dat ze toegang hebben tot de meest essentiële bron van leven – water.”

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu- en .ею-topniveaudomeinen te beheren. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

 

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
Christopher.nicastro@eurid.eu